Debrecen és Miskolc rendezi 2024-ben az Európai Egyetemi Játékokat (EEJ) az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) pénteki, madridi döntése alapján.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) sajtóközleménye emlékeztet rá, hogy a pályázat egyetlen vetélytársa a lengyel Lódz városa volt. A 2022-es és a 2024-es esemény közül Debrecen és Miskolc választása azért is esett az utóbbira, mert az év második felében Magyarország tölti majd be az Európai Unió soros elnöki tisztét.

Debrecen és Miskolc rendezi 2024-ben az Európai Egyetemi Játékokat

A prezentációra csütörtökön került sor az EUSA madridi közgyűlésén, és a végrehajtó bizottság tagjainak egyhangú visszajelzése szerint minden idők egyik legszínvonalasabb bemutatóját tartotta a magyar csapat.

"Óriási sikernek tartom, hogy Magyarország, azon belül Debrecen és Miskolc nyerte el az Európai Egyetemi Játékok rendezési jogát. A kormány teljes támogatásáról biztosította az eseményt, amely szépen illeszkedik a vizes világbajnokság és az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál utáni sorba" – nyilatkozta Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára.

Hozzátette, várhatóan ez lesz minden idők legnagyobb multisport eseménye Magyarországon, az 1965-ös budapesti nyári Universiadéhoz hasonlóan, hiszen körülbelül hatezer induló várható 2024-ben.

Az esemény jellegzetessége, hogy nem nemzeti válogatottak, hanem intézményi színekben induló csapatok vehetnek részt rajta.

A játékok műsorán idén 13 sportág – asztalitenisz, evezés, futsal, cselgáncs, kajak-kenu, kézilabda, B33-as kosárlabda, hagyományos kosárlabda, labdarúgás, röplabda, tenisz, tollaslabda és hetes rögbi – szerepel.

A korábbiakban Córdoba (2012), Rotterdam (2014), valamint Zágráb és Rijeka közösen (2016) lehetett rendező, az idén a portugál Coimbrában, 2020-ban Belgrádban, 2022-ben pedig Lódzban kerül sor a sportfesztiválra.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Remélem lesz akkora költsége mint egy olimpiának (ha már azt leálomgyilkolták).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.