Visszahívták a teljes elnökséget, majd az olimpiai hetedik Miklós Editet, a héten visszavonult alpesi sízőt választották meg elnöknek vasárnap a Magyar Sí Szövetség rendkívüli tisztújító közgyűlésén.

A 30 éves Miklós Edit 26, a korábbi elnök Bajai András 2 szavazatot kapott.

Miklós Editet választották síszövetségi elnöknek, a régi elnök szerint jogszerűtlenül

Miklós Edit. MTI Fotó: Kovács Tamás

Bajai András a közgyűlés előtt bejelentette a tagságnak, hogy a bíróságon megtámadja a közgyűlés határozatait, mert azt szerinte több okból is törvénytelenül hívták össze.

Kifejtette: elnöki jogkörét korlátozták, továbbá a közgyűlés összehívásáról döntő elnökségi ülést, valamint a közgyűlést is csak neki lett volna joga összehívni.

A közgyűlést levezető Gótzy Antal, valamint az általa ügyvezető alelnöknek kinevezett Kaszó Klára ezzel szemben azon az állásponton voltak, hogy az alapszabály rendelkezése alapján a közgyűlés határozatai jogszerűek, mert azt az elnök akadályoztatása esetén az alelnök is jogszerűen összehívhatta.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Már azt hittem, hogy valamelyik fideszes talentum lesz az elnök. Az elmúlt öt évben a Fidesz a sport területén is teljes egyeduralomra tört, minden egyes sportszövetségnél, minden egyes szakági szövetségnél és jelentősebb sportegyesületnél a fidesz prominensei és a fidesz haverjai látnak el vezető beosztásokat, a fidesz teljes mértékben megpróbálja kisajátítani a magyar sportot. A fidesz nélkül lassan már a nap sem kel fel.
dodóka
Miért nem szavazták meg a Németh ( rezsibalfasz ) Szilárdot ? Az ért hozzá !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.