A Testnevelési Egyetem labdarúgó edzőtovábbképzést szervez május 9-én a Groupama Arénában Joan Vila Bosch, az FC Barcelona módszertani igazgatója, valamint a katalán klubnál elnöki tanácsadó Carlos Rexach részvételével.

A II. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia társrendezvényeként szervezett eseményen az ötletgazda Prukner László szerint az előadás előkészítése már tavaly decemberben elkezdődött.

Budapesten tart előadást Messi egyik nevelőedzője

Lionel Messi, az FC Barcelona játékosa ünnepli a Leganes elleni gólját a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2018. április 7-i mérkőzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban. A Barcelona 3-1-re győzött, mindhárom gólt Messi szerezte.(MTI/EPA/Alejandro Garcia)

"Spanyolországból érkező vendégeink nem azt akarják megmondani, hogy mit és hogyan csináljunk, hanem a világhírű katalán egyesület filozófiáját közvetítik, amelyben bevallásuk szerint jelentős hangsúlyt kapott az ötvenes évek Aranycsapatának kultúrája és tudása" – mondta a TE honlapján Prukner.

Joan Vila Bosch pályafutása során játszott Johan Cruyff-fal a Barcelona futballistájaként, később ifjúsági edzőként egyengette Lionel Messi, Xavi Hernandez, Andres Iniesta és Cesc Fabregas pályafutását a Camp Nouban. Jelenleg az FC Barcelona módszertani igazgatója, aki fő profiljaként az edzőket oktatja, de feladata, hogy fennmaradjon az a filozófia és játékstílus, amelyről a klub világszerte híressé vált.

Prukner szerint eddig nagyjából ezren jelentkeztek az előadásra. A maradék helyekre április 30-ig lehet regisztrálni, a részvételi díj befizetésével.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.