A brit válogatott 4-3-ra legyőzte az olasz együttest a budapesti divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság negyedik fordulójának pénteki játéknapján, ezzel biztossá tette bennmaradását és jelentős lépést tett a feljutás felé.

Az olaszok legyőzésével közel a feljutáshoz a brit hokiválogatott
Fotó: Czagány Balázs/MTI

Eredmény, 4. forduló:

Nagy-Britannia – Olaszország 4-3 (2-2, 1-0, 1-1)

------------------------------------------------

gólszerző: Perlini (8., 49.), Dowd (9.), O'Connor (23.), illetve Lambacher (8.), Larkin (14.), Scandella (46.)

Mindkét együttes hat ponttal várta az összecsapást, melyen a harmadik vonalból feljutott britek első lövésükkel szereztek vezetést. Az olaszoknak 22 másodperc kellett az egyenlítéshez – nekik ez volt a második kísérletük. Újabb 44 másodperc elteltével a szigetországiak második kapura lövése is gólt eredményezett – az első négy lehetőségből három találatot láthatott a Papp László Budapest Sportaréna 1750 fős közönsége. Az olaszoknak harmadik lövésükkel sikerült újra döntetlenre módosítani az állást. Mindkét együttes jól sáfárkodott a lehetőségeivel, az első húsz percben 5-4 volt a kapura lövések aránya a briteknek.

A második harmad elején Ben O'Connor félpályáról eleresztett lökete talált utat az olasz kapuba: az ötven százalékos hatékonysággal védő Andreas Bernardot lecserélte az olasz kapitány, s Marco de Filippo Roia váltotta őt. A harmad további részében mindkét együttes stabilabban védekezett, és bár a játékrészben magukra találtak az olaszok – 16-7-re nyertek a lövések számában – nem esett több gól.

A záró felvonásban aztán újra sikerült nekik az egyenlítés, ám a briteknek erre is volt válaszuk, 11 perccel a dudaszó előtt ismét átvették a vezetést, rendületlenül szurkoló mintegy nyolcszáz fős táboruk hangos ünneplése közepette. Az utolsó hat percben egy emberhátrányt is kivédekezett a szigetországi együttes, s bár az olaszok egymás után vezették a támadásaikat – az utolsó negyven másodperc egy részében már kapus nélkül –, negyedszer nem tudtak egyenlíteni.

Az olaszok a szlovénokkal, míg a britek a magyarokkal játszanak a szombati zárónapon.

A vb első két helyezettje feljut a 16 csapatos elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd. (FOTÓ)

Korábban:

Szlovénia-Kazahsztán 5-3 (2-2, 2-1, 1-0)

Csütörtökön játszották:

Magyarország-Lengyelország 3-2 (2-0, 0-2, 1-0)

5. (utolsó) forduló:

szombat:

Kazahsztán-Lengyelország 12.30

Szlovénia-Olaszország 16.00

Magyarország – Nagy-Britannia 19.30

Az állás: 1. Nagy-Britannia 9 pont, 2. Kazahsztán 6 (12-9), 3. Olaszország 6 (11-8), 4. Szlovénia 6 (12-11), 5. Magyarország 6 (7-11), 6. Lengyelország 3

A világbajnokság végén pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.