Szabó László az elődöntőben kikapott, így szerdán este a bronzéremért léphet szőnyegre a kötöttfogásúak 82 kilogrammos kategóriájában az oroszországi Kaszpijszkban zajló birkózó Európa-bajnokságon, melyen Torba Erik (60 kg), Korpási Bálint (72 kg) és Kiss Balázs (97 kg) is a vigaszágon lesz érdekelt.

Szabó két látványos győzelemmel jutott be a négy közé, ám azt már a sikeres negyeddöntője után elmondta, hogy a világbajnoki címvédő Makszim Manukjan ellen sokkal nehezebb feladat vár rá a négy között.

Az örmény birkózó gyorsan bizonyította, hogy nem csak kötelező udvariaskodás beszélt Szabóból, amikor dicsérte őt. Az első pillanatoktól kezdve nagyon intenzív harc folyt a szőnyegen, alig egy perc után Szabó válldobási kísérletébe az örmény szépen belefogott, és a magyar mögé került, majd azonnal meg is pörgette őt. Ezzel 4-0-ra vezetett Manukjan, aki a harmadik percben gyönyörűen összefogta ellenfelét, aki hiába próbált szabadulni, nem tudott, az örmény pedig megdobta, és tusba ugyan nem tudta szorítani, de a 8-0-s eredmény így is technikai tust ért.

"Hihetetlen jó ez az örmény srác. Lacinak abból a fogásából más nem tudott volna így kijönni" – jegyezte meg elismerően Sike András szövetségi kapitány.

Szabó László a szerda esti bronzmeccsen a vigaszágról kap majd ellenfelet.

A bronzmérkőzésért küzdhet ugyancsak szerdán Torba Erik (60 kg), Korpási Bálint (72 kg) és Kiss Balázs (97 kg) is, miután legyőzőik bejutottak a fináléba. Kozák István (67 kg) ugyanakkor kiesett.

A keddi helyosztókon Lőrincz Tamás (77 kg) és Lám Bálint (130 kg) a bronzéremért lép szőnyegre.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.