Közel százfős lelkes tömeg virággal és a Himnusz eléneklésével fogadta hétfőn délben a Liszt Ferenc Repülőtéren a cancúni világbajnokságon történelmi sikert elért magyar muay thai válogatottat.

Megható – így várták a ferihegyi repülőtéren a vb-érmes magyar muay thai versenyzőket – a cancúni világbajnokságon történelmi sikert ért el a magyar válogatott – videó

Fotó: MTI /Illyés Tibor

A magyar delegációt – élén a világbajnoki ezüstérmes Spéth Norberttel – rokonok, barátok, versenyzőtársak és újságírók várták Ferihegyen, ahol hangos ünneplésben volt részük.

Fantasztikus ez a fogadtatás, nem is számítottunk ilyenre

- fogalmazott a 67 kilós súlycsoportban indult Spéth Norbert, akinek első magyar thaibox versenyzőként sikerült az elit kategóriában világbajnoki második helyezést elérnie. A miskolci Vita Gym harcosa hozzátette: elégedett saját maga és a magyar csapat teljesítményével, s úgy érzi, a döntőben is jó, szoros mérkőzést vívott a négyszeres világbajnok, vb- és Eb-címvédő fehérorosz Dmitrij Varaccal.

Spéth elmondása szerint a finálé kimenetele azon dőlt el, hogy az első menetben bátrabbnak kellett volna lennie.

Bár az elején sikerült megütnie ellenfele orrát, amely vérzett és amiatt kezelni is kellett, a meccset végül 30-27-es pontozással mégis a fehérorosz riválisa nyerte.

Megható – így várták a ferihegyi repülőtéren a vb-érmes magyar muay thai versenyzőket – a cancúni világbajnokságon történelmi sikert ért el a magyar válogatott – videó

Kurdy István, Spéth Norbert és Nagy Ede a Liszt Ferenc-repülőtéren, miután hazaérkeztek a mexikói Cancúnban megrendezett muay thai világbajnokságról 2018. május 21-én. Kurdy István, a 63,5kg/B kategóriában, Nagy Ede, a +91kg/B kategóriában szerzett bronzérmet, míg Spéth Norbert a 67kg/A kategóriában szerzett ezüstérmet. MTI Fotó: Illyés Tibor

A B kategóriában korábban szintén vb-ezüstérmes és Európa-bajnok miskolci muay thai versenyző most a július végi, prágai Európa-bajnokságra készül, ahol egyértelműen az aranyérem megszerzését tűzte ki célul. Ezt nem lesz könnyű elérnie, hiszen a fehéroroszok ismét ott lesznek a mezőnyben, ahogy a vb-n is.

Büszke vagyok a fiúkra, mert száztíz százalékot adtak ki magukból

- jelentette ki Bányász Adrián szövetségi kapitány, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy bár az éremtáblázaton 22. helyen végzett az ötfős magyar csapat, a győzelmi arányt tekintve a 14 mérkőzésen elért kilenc diadallal és öt vereséggel a 77 nemzet közül a nyolcadik legjobb mérleget tudják felmutatni.

Spéthen kívül még ifj. Kurdy István (63,5 kg) és Nagy Ede (+91 kg) nyert egy-egy bronzérmet, mindketten a B kategóriában.

Utóbbi az elődöntőben egy nála közel 25 kilóval nehezebb dél-koreai ellenféltől kapott ki pontozással.

Nagy Ede az MTI-nek azt mondta:

az eddigi legjobb magyar vb-szereplés annak köszönhető, hogy közel egy éve új vezetés irányítja a magyar szövetséget, azóta rendszeresen szerveznek közös edzőtáborokat és egy igazán jó közösség alakult ki a válogatottnál.

A Magyar Muaythai Szakszövetség is megosztott Facebook-oldalán egy videót a nem várt kedves fogadtatásról, a képsorok mellé ezt írták:

A fogadtatás, melyet nem lehet elégszer megnézni...

Forrás: MTI, Facebook

Fotó: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
megható???
rokonok, barátok, versenyzőtársak és újságírók várták!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.