Győzelemmel zárná felkészülését az oroszországi labdarúgó-világbajnokság előtt az ausztrál válogatott, amely a magyarok ellen lép pályára szombaton Budapesten.

Csúcsformában várja a magyarok elleni felkészülési meccset az ausztrál labdarúgó-válogatott
Fotó: footballnews.com.au

Az együttest január óta irányító Bert van Marwijk személyes okok miatt nem volt jelen a mérkőzést megelőző pénteki sajtótájékoztatón, így a másodedző Mark van Bommel nyilatkozott.

"Jól sikerült a törökországi edzőtábor, a fizikai és technikai előkészületek is megtörténtek. Van önbizalmunk, és győzelemmel szeretnénk elutazni Oroszországba"

- emelte ki Van Bommel, aki tagja volt a 2010-ben vb-ezüstérmes holland válogatottnak, amelyet Van Marwijk irányított.

Kifejtette, van még javítanivaló az együttes játékában, ezért vonultak hosszabb edzőtáborba. Mint mondta, céljuk az, hogy jobban játsszanak szombaton, mint a korábbi felkészülési összecsapásokon a norvég, a kolumbiai vagy épp a cseh együttes ellen.

"Ugyanakkor ez sem garantálná, hogy a franciákat is legyőzzük az első világbajnoki meccsen" – utalt az első csoportellenfélre, amelyet követően az ausztrálok Dániával és Peruval találkoznak a jövő csütörtökön kezdődő vb-n.

"Általánosságban szeretnénk javulni, de persze néhány részterületen, így a labda nélküli játékban is akad fejlődési lehetőség" – mutatott rá Van Bommel. "Egy jó eredmény önbizalmat adna az oroszországi tornára, de ha kikapunk három-nullára, amit azért nem hiszek, az csak annyit jelentene, hogy tovább kell dolgoznunk"

- tette hozzá.

Kitért rá, hogy a keretben mindenki egészséges, és csúcsformában várja a vb-t.

Megemlítette, hogy a magyarok elleni találkozót – amely szombaton 17.30 órakor kezdődik a Groupama Arénában – azt megelőzően kötötte le az ausztrál szövetség, hogy a jelenlegi edzői stáb a nemzeti csapat mellé került volna. Ám mint elmondta, a vb-n számos különböző szisztémát játszanak az együttesek, így biztosan fognak a felkészülési ellenfelekéhez hasonlóval is találkozni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na, ha valaki siman eltangalhatja a magyr falabuakat, akkor az ausztralok azok...:o)))) Nem semmi egy csapat, ugy jatszanak, hogy a magyarok labdaba se rughatnak mellettuk. De
varjuk meg a meccset.
karma1
@lópicigáspár: Hahaha, koszi, tudod, en itt leginkabb a rugbyt nezem, az All Blacks es a Wallabies allando harcat (elobbi ujzelandi , utobbi ausztral), es az All Blacks MINDIG betegre veri a Wallabiest, pedig az ausztralok a legmocskosabb huzasoktol sem riadnak vissza. Olyan ez, mint a Fradi-MTK orokrangado, en nagyon elvezem. Tegnap a franciakat vertek el 8:11-es felido utan 35:11-re...:o))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.