3:3-as döntetlennel zárult a 2018-as foci vébé második napjának csúcstalálkozója.

Portugália-Spanyolország 3:3 (2:1)

Szocsi, Fist Stadion, 43 866 ezer néző, v.: Gianluca Rocchi (olasz)

Gólszerzők: Ronaldo (4., 44., 88., az elsőt 11-esből), illetve Costa (24., 55.), Nacho (58.)

sárga lap: Fernandes (28.), illetve Busquets (17.)

Spanyolország és az Európa-bajnok Portugália 3-3-s döntetlent játszott pénteken Szocsiban a B csoport első fordulójában az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

Igazi fociünnep volt a portugál-spanyol szuperrangadó

A portugál Cristiano Ronaldo ünnepel harmadik gólja után az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B csoportjának első fordulójában játszott Portugália – Spanyolország mérkőzésen a Fist Olimpiai Stadionban, Szocsiban 2018. június 15-én. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget. (MTI/EPA/Ronald Wittek)

Nagy várakozás előzte meg a B csoport rangadóját, annál is inkább, mert két nappal az összecsapás előtt a Real Madridnál kinevezett Julen Lopeteguit menesztette a spanyol szövetség, s helyére Fernando Hierrót nevezte ki a nemzeti együttes élére.

Az Európa-bajnok portugálok számára kezdődött remekül a találkozó, Cristiano Ronaldo korai büntetőjével előnybe kerültek. Az ötszörös aranylabdás támadó nyolcadik egymást követő nagy válogatott tornáján talált be, egyben negyedik világbajnokságán szerzett gólt. Utóbbi ezt megelőzően csak Uwe Seelernek, Pelének és Miroslav Klosénak sikerült. A gól nem fogta meg a spanyolokat, akik Costa látványos találatával egyenlítettek – ez volt az első eset a világbajnokságon, hogy a játékvezető egyeztetett videós segítőivel. Nem sokkal később Isco a 16-os sarkától nagy lövéssel a felső lécet találta el, ahonnan a labda a gólvonalra, majd onnan kifelé pattant. Ezt követően is a spanyolok veszélyeztettek, több helyzetet is kidolgoztak, mégis a portugálok mehettek előnnyel a szünetre De Gea hibája nyomán.

Igazi fociünnep volt a portugál-spanyol szuperrangadó

A portugál Cristiano Ronaldo szabadrúgásból lövi harmadik gólját az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B csoportjának első fordulójában játszott Portugália – Spanyolország mérkőzésen a Fist Olimpiai Stadionban, Szocsiban 2018. június 15-én. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget. (MTI/EPA/Friedemann Vogel)

A fordulást követően is folytatódott a spanyol mezőnyfölény, ez előbb Costa második találatával érett egyenlítéssé, majd az első gól előtt hibázó Nacho látványos távoli lövésével a vezetést is átvette Hierro együttese. Ez érezhetően megfogta a kontinensbajnok portugálokat, többnyire az ő térfelükön járatták a labdát a spanyolok. Az utolsó percek kissé enyhébb iramban csordogáltak, a hajrában Ronaldo pazar szabadrúgásával pontot mentett a portugál csapat. A ráadás perceiben kapuja elé szegezte riválisát a luzitán válogatott, ám az eredmény nem változott, így mindkét csapat egy ponttal gazdagodott a rendkívül színvonalas és látványos összecsapáson.

Igazi fociünnep volt a portugál-spanyol szuperrangadó

A spanyol Diego Costa (k) belövi második gólját az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B csoportjának első fordulójában játszott Portugália – Spanyolország mérkőzésen a Fist Olimpiai Stadionban, Szocsiban 2018. június 15-én. (MTI/EPA/Mohamed Messzara)

Portugália-Spanyolország 3-3 (2-1)

korábban:

Irán-Marokkó 1-0 (0-0)

A csoport állása:

1. Irán 1 1 – – 1-0 3 pont

2. Portugália 1 – 1 – 3-3 1

Spanyolország 1 – 1 – 3-3 1

4. Marokkó 1 – – 1 0-1 0

A csoport további programja:

2. forduló:

június 20., szerda: Portugália-Marokkó, Moszkva (Luzsnyiki Stadion) 14.00

június 20., szerda: Irán-Spanyolország, Kazany 20.00

3. forduló:

június 25., hétfő: Spanyolország-Marokkó, Kalinyingrád 20.00

június 25., hétfő: Irán-Portugália, Szaranszk 20.00

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Ha reklámozni kéne a focit, ezzel a meccsel lehetne:
gyors passzok (néha a portugálok se látták), dráma, szép gólok !
wagabund
Ronaldo ismeri a hálát...nem kell sittre mennie, a befizetendő büntetési pénzt meg most összefocizza.

amúgy nagyon tud a faszi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.