Az oroszországi labdarúgó-világbajnokságot figyelemmel követő magyarok 21 százaléka szerint Németország megvédi címét.

A Kutatópont reprezentatív felmérésében ezer főt kérdeztek meg, ez alapján a lakosság 58 százaléka tudja, hogy Oroszország a rendező, és közel minden második megkérdezett követi majd a világbajnokság eseményeit (46 százalék).

A magyarok szerint a németek nyerik a tornát egy felmérés szerint

A német Thomas Müller, miután Mexikó 1-0-ra győzött az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Németország – Mexikó mérkőzésen a moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2018. június 17-én. (MTI/EPA/Felipe Trueba)

"A válaszadók túlnyomó többsége társaságban és saját vagy ismerősei otthonában fogja megtekinteni a világbajnokság mérkőzéseit, de minden tizedik közülük vendéglátóhelyen is tervez közösségi meccsnézést" – idézte a szervezet közleménye Székely Leventét, a Kutatópont kutatási igazgatóját.

A megkérdezettek között a német és a spanyol csapat a legnépszerűbb, s a végső sikerre is őket tartják a legesélyesebbnek, 21, illetve 16 százalékkal, míg a brazilok győzelmével 15 százalék számol.

A labdarúgó-világbajnokság elsősorban a férfiakat mozgatja meg, háromból két férfi követni fogja az eseményeket. A nők körében ez pont fordítva van: két távolmaradóra jut egy, aki nézni fogja a meccseket, szinte kizárólag társaságban.

A vizsgálat 1000 fős, országosan reprezentatív mintán készült, telefonos lekérdezéses kérdőív felhasználásával. A kutatás alappopulációját a 18 éves és idősebb lakosok jelentették, az adatfelvétel 2018 júniusában zajlott.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Akhilleusz, a süket, fehér macska is ezt mondta?
volvós
Székely Levente kölök !! Szijjjjjjjjjad le a németeket, a Löw.-vel kezdjed ...
Közben álmodozzál !
Szeparepa2
Ahol Orbán lehet ennyi ideig önkényúr, ott bármiféle elvetemült dolgot is várhatunk az agyalágyult néptől... Hiszen nyilván a spanyolok győznek és kész!!! XD (vagy a portugálok, vagy a brazilok, vagy az argentínok, na jó esetleg még az olaszok is lehetnek végülis... :D)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.