Mexikó 2-1-re legyőzte a Koreai Köztársaságot szombaton az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportjában, a második forduló első, rosztovi mérkőzésén. A mexikóiak az első körben is nyertek, tehát szinte biztosan ott lesznek a legjobb 16 között.

Győzelembe hajszolták Mexikót a szurkolók

A gólszerző mexikói Javier Hernández – Fotó: MTI/AP/Martin Meissner

A találkozó elején a dél-koreaiak azonnal visszaálltak a saját térfelükre és kontrákra rendezkedtek be, s nem is tűnt rossznak a terv, hiszen az első helyzetet ők alakították ki.

A 26. perctől aztán változtatniuk kellett, miután hátrányba kerültek, mert a 150. válogatottságát ünneplő Guardado beadásába Dzsang Hjun Szo teljesen fölöslegesen beleütött a tizenhatoson belül.

A mexikóiak a szünetig hátralevő húsz percben könnyen eldönthették volna az összecsapást, de kimaradtak a lehetőségeik.

A fordulást követően a dél-koreaiak fokozatosan kinyíltak, ez pedig egyre több mexikói helyzettel járt, s a 66. percben a közép-amerikaiak lemásolták a németek elleni kontrájukat, s Javier Hernández eldöntötte a három pont sorsát.

A 30 éves támadó ötvenedik alkalommal volt eredményes hazája válogatottjában – ezzel ő a rekorder –, érdekesség, hogy négy évvel ezelőtt ugyanezen a napon szerzett gólt a világbajnokságon, akkor Horvátországnak talált be.

A hajrában az ázsiaiak becsülettel harcoltak és Szon Hung Min 93. percben szerzett gyönyörű góljának köszönhetően szépíteni tudtak.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Nem kellett senkinek hajszolni őket. Az első meccsükön a németeket sem véletlenül verték meg, jó kis pörgős, küzdő csapat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.