A spanyol válogatott 2-2-es döntetlent játszott Marokkóval az oroszországi labdarúgó-világbajnokság hétfői, harmadik fordulós összecsapásán, de így is csoportelsőként jutott nyolcaddöntőbe.

A spanyolok döntetlenjükkel is csoportelsőként jutottak tovább

A spanyolok a 16 között a házigazda oroszokkal találkoznak vasárnap 16 órakor, a moszkvai Luzsnyiki Stadionban.

Eredmény:

B csoport, 3. forduló:

Marokkó-Spanyolország 2-2 (1-1)

-------------------------------

Kalinyingrád, 33 973 néző, v.: Ravsan Irmatov (üzbég)

gólszerzők: Butadb (14.), en-Nesziri (81.), illetve Isco (19.), Aspas (91.)

sárga lap: el-Ahmadi (22.), Amrabat (29.), Da Costa (31.), Busszufa (31.), el-Kadzsui (88.), Hakimi (94.)

Marokkó:

--------

Munir el-Kadzsui – Nabil Dirar, Manuel Da Costa, Romain Szaissz, Acsraf Hakimi – Karim el-Ahmadi, M'bark Busszufa – Nureddine Amrabat, Junesz Belhanda (Fajkal Fadzsr, 64.), Hakim Zijecs (Aziz Buhadduz, 85.) – Halid Butadb (Jusszef en-Nesziri, 71.)

Spanyolország:

-------------

David de Gea – Jordi Alba, Sergio Ramos, Gerard Piqué, Dani Carvajal – Sergio Busquets, Thiago Alcantara (Marco Asensio, 74.) – Isco, Andres Iniesta, David Silva (Rodrigo, 84.) – Diego Costa (Iago Aspas, 74.)

I. félidő:

----------

14. perc: Sergio Ramos veszítette el utolsó emberként a labdát a kezdőkörben, Butadb a kapu előteréig "gyalogolt" vele, majd a kimozduló De Gea lábai között 14 méterről a háló rúgta azt (1-0).

19 perc: Szép baloldali összjáték után Iniesta iramodott meg a szélen, az alapvonaltól visszatett labdáját Isco lőtte közelről a léc alá (1-1).

II. félidő:

-----------

81. perc: Marokkó a jobb oldalról végezhetett el szögletet, középen a csereként beállt en-Nesziri ugrott a legmagasabbra, s nyolc méterről a kapu jobb oldalába fejelte a labdát (2-1).

91. perc: Carvajal adta középre a labdát a tizenhatos jobb oldaláról, Aspas szépségdíjas mozdulattal, sarokkal juttatta azt négy méterről a marokkói kapuba (2-2).

A már a mérkőzés előtt biztosan búcsúzó marokkói csapat Sergio Ramos nagy hibáját kihasználva meglepetésre megszerezte a vezetést, de 2010 világbajnoka Isco révén öt perc múlva egyenlített.

A folytatásban az afrikaiak gólszerzője, Halid Butadb második ziccerénél David de Gea bravúrral védett. A félidő második fele kevesebb lehetőséget hozott, a hosszabbításban Diego Costa hagyott ki még egy nagy helyzetet.

A fordulás után tíz perccel Amrabat szenzációs lövésének tapsolhattak a nézők: a 18 méteres bomba a két kapufa találkozásáról pattant ki. Később Szaissz mentett a gólvonalról a spanyolok kísérleténél, majd Piqué fejese kerülte el centikkel a kaput.

Az utolsó fél óra a spanyolok mezőnyfölényét hozta, de helyzetet sokáig nem tudtak kialakítani. A marokkói válogatott egy szöglet után megszerezte a vezetést, de az európai együttes a hosszabbításban egy videobíró által megítélt góllal egyenlített, megszerezve ezzel a csoportelsőséget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.