Nem jutott be a nyolcaddöntőbe a címvédő német válogatott az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, mivel 2-0-ra kikapott a dél-koreai csapattól Kazanyban, míg az F csoport másik mérkőzésén a svédek simán, 3-0-ra verték a mexikóiakat.

Óriási meglepetés! Németország csoportutolsó lett, és kiesett a vb-ről

Így az északiak és a közép-amerikaiak folytathatják szereplésüket a vb-n.

A németek korábban még soha nem estek ki a csoportszakaszban.

Eredmény:

F csoport, 3. forduló:

Koreai Köztársaság-Németország 2-0 (0-0)

-----------------------------------------

Kazany, 51 800 néző, v.: Mark Geiger (amerikai)

gólszerzők: Kim (93.), Szon (95.)

sárga lap: Dzsung (9.), Li D. Sz. (23.), Mun (48.), Szon (65.)

Koreai Köztársaság:

------------------

Cso Hjun Vo – Li Jong, Jun Joung Szun, Kim Joung Kvon, Honk Csul – Li Dzse Szung, Dzsung Vo Joung, Dzsang Hjun Szo (Dzsu Sze Dzsong, 69.), Mun Szon Min – Go Dzsa Csol (Hvang He Csan, 56., Ko Dzso Han, 79.), Szon Hung Min

Németország:

------------

Manuel Neuer – Joshua Kimmich, Mats Hummels, Niklas Süle, Jonas Hector (Julian Brandt, 78.) – Sami Khedira (Mario Gomez, 58.), Toni Kroos – Leon Goretzka (Thomas Müller, 63), Mesut Özil, Marco Reus – Timo Werner

II. félidő:

-----------

93. perc: Egy szöglet után Kim közelről a német kapuba lőtt, előbb les miatt nem adta meg a játékvezető, de aztán videózást követően mégis középkezdést mutatott (1-0).

96. perc: Manuel Neuer is felment a német támadáshoz, de a dél-koreaiak megszerezték a labdát, előrevágták, a saját térfeléről indult Szon utolérte, és közelről bepasszolta (2-0).

Az első percekben nem rohanta le ellenfelét a német csapat, de utána nagy mezőnyfölényt alakított ki és többször eljutott a rivális tizenhatosáig. A folytatásban a védekezésre és ellentámadásokra berendezkedő dél-koreaiak is magukra találtak, adódott helyzet előttük is. A 19. percben Dzsung szabadrúgásánál Neuer kiejtette a kezéből a labdát, de gyorsan javított, elütötte a berobbanó Szon elől. A félidő második felében is gyakorlatilag végig a németeknél volt a labda, de a dél-koreaiak szervezetten védekeztek, többször belevetődtek lövésekbe, illetve a német befejezésekből hiányzott a határozottság.

A szünet után előbb Goretzka, majd Werner hagyott ki nagy helyzetet, miközben a csoport másik mérkőzésén a svédek megszerezték a vezetést a mexikóiak ellen. Az ekkor már kiesésre álló németek egyre elkeseredettebben támadtak, küzdöttek, de görcsösen játszottak, többször pontatlanul passzoltak. Bár közben a svédek növelték előnyüket, ettől a németek helyzete nem változott, egyetlen, győzelmet jelentő góllal meglett volna számukra a továbbjutás. De sehogy se jött össze, sorra maradtak ki a helyzetek. A németek lelkiállapotát jól érzékeltette, hogy a hajrában Hummels az ötösön nem volt képes százszázalékos helyzetben a kapuba fejelni, csak vállal találta el a labdát.

Aztán a ráadásban vezetést szereztek a dél-koreaiak, majd Neuer próbált segíteni az elől lévőknek, de ebből még egy gólt kaptak.

A németek nyerő csapata a világbajnokságon nem állt össze a 23-as keretből a három csoportmérkőzésen húszan kaptak játéklehetőséget, csak a két cserekapus, ter Stégen és Trapp, valamint Ginter nem lépett még pályára.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Edmond Dantes
A németek nem érdekelnek, annak viszont nagyon örülök,hogy ma lemegy az utolsó,harmadik selejtező kör és a magyar csapat még nem szenvedett vereséget.
tulipan
@durbincs: Te gyárilag hülye vagy, avagy leejtettek ?"a radaron papír zsebkendő maga fölött ?
Legalább Te felfogod, hogy milyen értelmetlen rémséges baromságokat hablatyolsz???
tulipan
@Yoda69: Há, naná! Ez azonnal jelettkezik, ha nincs semmi mondaivalója!!
verőce21
Németország rosszul teljesít.
Hamarosan kezdetét veszi egy politikai válság is. Merkelnek néhány napja van még a bukásig.
division
Ezzel a játékkal jobb is hogy búcsúztak.
JAJMÁR
A németeknek most nem sikerült, de elég sokszor bizonyították, hogy talpra tudnak állni.
De mi vajon, akik most őket kritizáljuk?
Hol tart a mi nagyon kerestyén nemzeti válogatottunk? No meg mi? Hogy Merkel bukik? Ó, náluk még ez is előfordulhat, és majd megújulnak, megerősödve talpra állnak, de nekünk még ez se jön össze, mi csúszmászunk tovább :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.