Horvátország 1-1-es rendes játékidő és hosszabbítás után 11-esekkel 3-2-re legyőzte Dániát Nyizsnyij Novgorodban, így bejutott a legjobb nyolc közé az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

Gyors gólváltással indult a vasárnapi mérkőzés, előbb a horvát, majd a dán kapu előtt alakult ki kavarodás, és abból találatot eredményező helyzet.

Így még négy perc sem telt el, és már 1-1 volt az állás Mathias Jörgensen, illetve Mario Mandzukic jóvoltából.

Óriási 11-es párbaj, sírós drámával legjobb nyolc között Horvátország

Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon

A folytatásban inkább a horvátok irányítottak, de a fegyelmezetten védekező dánoknak ez a felállás teljesen megfelelt.

További gól nem esett, következett a hosszabbítás, majd jöhettek a tizenegyesek, mivel a horvát Luka Modric a 116. percben kihagyott egy büntetőt.

A mérkőzés végi párbajban öt kísérlet maradt ki, a horvátok három, a dánok két tizenegyest értékesítettek.

A horvátok a nap során korábban a spanyolokat ugyancsak büntetőpárbajban legyűrő oroszokkal játszanak szombaton Szocsiban az elődöntőbe jutásért.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@Cicamama55: Miért? Nem szereted a Brazilokat, vagy a Belgákat???
Cicamama55
@tulipan: A belgáknak úgy szorítottam, hogy a második góljukat én szuggeráltam be a hálóba! :)))) A brazilok az első meccsek alapján nevükhöz méltatlanul játszottak, így inkább az esélytelenebb, de eddig hajtós mexikóiaknak drukkoltam..Én a pörgős eseménydús meccseket szeretem, ezért nem szoktam a hazai csapatok szenvedését követni, csak ha a válogatott "villog", na azt mindig megnézem! :))))
tulipan
@Cicamama55: Én égig érő drukker voltam, de jó néhány éve, már ott tartok, hogy a magyarok '"villogásait'", még véletlenül sem nézem meg! T.i. csak a jó focira "pazarolom" az időmet!!! :)
Cicamama55
@tulipan: Azért a magyar válogatott meccseit meg szoktuk nézni, igaz a párom végig szentségel közben, ami engem nagyon zavar, jobban mint a magyarok szerencsétlenkedése! :)))
tulipan
@Cicamama55: Az enyém, akárcsak én, szerencsére, teljesen leszokott arról, higy kitegye magát annak, hogy végigdühöngje a két félidőt!!! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.