A címvédő magyar női vízilabda-válogatott 13-9-re kikapott a házigazda Spanyolország csapatától a Barcelonában zajló Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, szombaton.

Négy góllal kapott ki a spanyoloktól a magyar női válogatott a vízilabda Eb-n
Fotó: Illyés Tibor/MTI

A késő esti összecsapást az emberelőnyös szituációk döntötték el, hiszen amíg a spanyolok kiválóan éltek ezekkel a lehetőségekkel (12/9), addig a magyarok csapnivalóan használták ki a fórokat (11/4).

Bíró Attila szövetségi kapitány együttese vasárnap 14 órakor a törökök ellen folytatja szereplését a kontinenstorna csoportkörében.

Eredmény, nők, B csoport, 1. forduló:

Spanyolország-Magyarország 13-9 (3-2, 2-2, 3-1, 5-4)

-----------------------------------------------------

Barcelona, Piscines Picornell, v.: Margeta (szlovén), Paoletti (olasz)

gólszerzők: Ortíz B. 6, Garcia 4, Espar 2, Leiton Arrones 1, illetve Szilágyi 4, Leimeter 2, Csabai, Keszthelyi, Gurisatti 1-1

Magyarország:

-------------

Gangl – Leimeter, Keszthelyi, Szilágyi, Illés, Szűcs G., Parkes. Cserék: Horváth, Garda, Gurisatti, Csabai, Gyöngyössy

A találkozót a hivatalos megnyitóünnepség vezette fel, beszédet mondott Ada Colau, Barcelona polgármestere, Paolo Barelli, az Európai Úszó Szövetség elnöke, valamint Fernando Carpena, a szervezőbizottság elnöke. Egy táncos előadás közben kisebb közjáték alakult ki, ugyanis a lelátó több pontján is rabruhába öltözött aktivisták előbb "Szabad Katalónia" (Free Catalonia) feliratú léggömböket dobáltak be, majd a katalán zászlót feszítették ki látványosan.

Ezt követően elsötétült az aréna és gyönyörű fényjáték következett, a vízre varázsoltak számos klasszist, a magyarok közül Kásás Tamás és Gyarmati Dezső, valamint Drávucz Rita és Stieber Mercédesz került a "válogatottba". A két csapat himnusza is emlékezetesre sikerült, a magyarok egy alaposan "újragondolt" változatot próbáltak követni, míg a spanyol dallamokat füttyszó és a katalán zászlót feltűnése "színesítette".

Szilágyi Dorottya szerezte az Eb első magyar gólját, majd a védekezés is jól működött, a spanyolok azonban egy szerencsés találattal magukra találtak. A második hazai gól után Szilágyi egyenlített, de a házigazdák három másodperccel a negyed vége előtt értékesítettek egy emberelőnyt.

Mindkét oldalon kihagyott fórokkal folytatódott az összecsapás, majd Szilágyi parádés megmozdulásával újra egyenlő volt az állás. A spanyolok ötméteresből kerültek előnybe – egy másodperccel a támadóidő vége előtt kapták, a védekezésük összeállt, elöl pedig türelmesek voltak és újabb fórt értékesítettek. Csak kilenc másodpercük maradt a magyaroknak, de Leimeter Dórának ez is elég volt egy "dudaszós" gólra (5-4).

A nagyszünet után hazai oldalon bement, a magyaroknál kimaradt az előny, Csabai Dóra azonban egy gyönyörű elhajlásos lövéssel faragta minimálisra a különbséget. A spanyolok könnyen kapták az emberelőnyöket és jól is használták ki azokat (7-5), a magyarok azonban még Bíró Attila időkérése után sem tudtak betalálni, sőt a vendéglátók ugyanazt az emberelőnyös figurát kétszer is el tudták adni.

A záró felvonásban is szinte folyamatosan emberelőnyben támadhattak a spanyolok, és nem is nagyon hibáztak. A magyarok végül a hetedik fórjukat értékesítették Keszthelyi Rita révén, igaz, a meccs ekkor már elúszott. A hajrára minden fontos kérdés eldőlt, a spanyoloknak még olyan "lehetetlen" dolgok is összejöttek, mint a kihagyott ötméteres kipattanójának begyűjtése és bepofozása. A hazaiak végül négy góllal diadalmaskodtak.

korábbi eredmények:

A csoport:

Görögország-Franciaország 12-5 (2-1, 4-2, 3-1, 3-1)

Hollandia-Horvátország 21-1 (6-0, 5-0, 3-1, 7-0)

Olaszország-Izrael 21-2 (3-0, 6-0, 5-1, 7-1)

B csoport:

Németország-Szerbia 9-8 (1-3, 2-2, 4-2, 2-1)

Oroszország-Törökország 35-4 (9-1, 10-2, 10-0, 6-1)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.