A Budapest Honvéd bejutott a labdarúgó Európa Liga selejtezője második fordulójába, mivel a 2-1-re elveszített első mérkőzés után a keddi, hazai visszavágón 4-0-ra legyőzte a macedón Rabotnicki Szkopje csapatát.

A kispestiekre a második körben az azeri Qabala vagy a luxemburgi Progres Niederkorn vár. A párharc első meccsét a luxemburgiak idegenben 2-0-ra megnyerték, a visszavágót csütörtökön rendezik.

A mérkőzést az európai szövetség (UEFA) öt évvel ezelőtti büntetése miatt zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezték. A kispestiek múlt szerdán 2-1-re elveszítették a párharc első meccsét idegenben, ezért a visszavágón rendkívül motiváltan léptek pályára, és ez az eredményben is gyorsan megmutatkozott.

Supka Attila vezetőedző hétfőn elmondta, a szkopjei meccs előtt azt tervezték, hogy mélységi beindulásokkal megbontják ellenfelük védekezését, de mivel nem sikerült megvalósítaniuk, ezen feltétlenül javítaniuk kell. Ennek megfelelően a hazaiak már az első percekben nyomás alatt tartották a Rabotnicki kapuját, és Holender Filip előbb egy labdaszerzést, majd Gazdag Dániel passzát követően talált a hálóba (2-0) mélységi beindulás után.

A 29. percben a román Marius Avram játékvezetőnek kificamodott a bokája, hordágyon kellett levinni a pályáról, ezért feladatát honfitársa, Iulian Calin vette át.

Az első félidő hajrája a korábbi időszaknál némileg kiegyenlítettebb volt, de a vendégek nem tudtak szépíteni.

A 62. percben a kolumbiai Sebastián Herera a tizenegyes-pontnál buktatta a ziccerben lévő Danilót, ezért a bíró kiállította, a megítélt büntetőt pedig a sértett magabiztosan értékesítette. Emberhátrányban nem volt számottevő esélye a macedón együttesnek, és a hajrában a brazil Danilo egy szép szóló végén akcióból is eredményes volt, így csapata magabiztos sikerrel jutott tovább.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó:

Budapest Honvéd FC-Rabotnicki Szkopje (macedón) 4-0 (2-0)

Bozsik-stadion, zárt kapuk mögött, v.: Avram (Calin, 29. – románok)

gólszerzők: Holender (6., 16.), Danilo (63., 84. – az elsőt tizenegyesből)

sárga lap: Uzoma (20.), Batik (51.), Holender (78.), illetve Mitrev (23.), Stjepanovic (61.), Najdovszki (77.)

piros lap: Herera (62.)

Továbbjutott: a Honvéd, 5-2-es összesítéssel.

Budapest Honvéd:

Gróf – Batik, Kamber, Skvorc – Heffler T., Nagy G. (Kovács N., 86.), Vadócz, Gazdag, Uzoma (Kukoc, 68.) – Holender (Lukács D., 83.), Danilo

Rabotnicki:

Bozsinovszki – Stevic, Najdovkszi, Mitrev, Herera – Pejev, Sztjepanovics, Bopesu – Sarkoszki (Chinedu, 70.), Stevanovic, P. Petkovszki (F. Petkovszki, 70.)

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.