Továbbra is imádja az úszást Hosszú Katinka és gőzerővel készül majd a 2020-as tokiói olimpiára.

„Vegyes érzésekkel néztem a 400 méter vegyes döntőjét, reggel azért éreztem, hogy szívesen úsznék”

– kezdte a 29 éves Hosszú, aki ezen a kontinensviadalon nem vállalta azt a számot, amelyben évekig egyeduralkodónak számított, olimpiai- világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó. „A 400 méter vegyes a munkáról szól, naponta gyilkolja magát az ember. Én öt és fél éven keresztül hoztam ez a maximumot, idén ha odaálltam volna, akkor nem lett volna tiszta a lelkiismeretem” – mondta Hosszú, aki hozzátette, kicsit örül a riválisok időeredményének, ugyanis picit mintha lassult is volna a mezőny.

Az M4-nek azt is elmondta, hogy miután Shane Tusuppal megszakította a munkát, az Egyesült Államokban korábbi edzője, Dave Salo segítségével készült fel, majd nem sokkal az Eb kezdete előtt jelentette be, hogy a jövőben a Svájcból hazatért Petrov Árpád irányításával dolgozik tovább.

A mosoly? Mert holnap indulunk az EB-re The smile? Because we leave for Europeans tomorrow #IronLady #IronSwim #HWAPO #pineapples

Iron Lady (@hosszukatinka) által megosztott bejegyzés,

„Nagyon nehéz volt a döntés, szerettem volna hasonló munkát végezni, mindenképpen magyarnak kellett lenni, valaki, aki valami más mentalitású, hogy hozzon valami újat, ezzel eléggé leszűkült a kör”

– fogalmazott a sportoló.

Megjegyezte, másfél hónapot töltött Los Angelesben, ahol Dave Salo 2012-es „hangos” elválásuk óta boldogan fogadta. „Őszintén örült nekem, jót beszélgettünk, bocsánatot kért, és elmondta, hogy sok mindent ma már ő is másképp csinálna.”

Hosszú hangsúlyozta, bízott abban, hogy gyorsan rendeződnek körülette a dolgok – ezért sokat is tett a parton kívül –, annak érdekében, hogy ne kerüljön még egyszer olyan helyzetbe, hogy „minden borul”.

„A motiváció bennem van, imádok úszni, ez az én kapaszkodóm, ami nem forrt össze annyira Shane-nel, hogy azt is elveszítsem. Két év van az olimpiáig, nem volt egyszerű az elmúlt fél év, a következő kettő sem lesz az, de nem fogok kikerülni a nagyító alól” – mondta.

Hosszú leszögezte, az elmúlt fél évben magabiztosabb lett, jobban megismerte önmagát és újra rájött, mennyire szereti az úszást.

A háromszoros olimpiai bajnok Glasgow-ban 200 méter vegyesen, valamint 100 és 200 méter háton áll rajthoz.

Cikk- és címlapkép: Instagram/hosszukatinka

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."másfél hónapot töltött Los Angelesben, ahol Dave Salo 2012-es „hangos” elválásuk óta boldogan fogadta. „Őszintén örült nekem, jót beszélgettünk, bocsánatot kért, "...

Hosszú ezt a bocsánatkérést már baszhattya...ha elfogadta, akkor nagy lúzer...asszem a többi magyarázkodás már kezd süket duma lenni...

az eredmény beszél, a többi csak makogás...
moareka
Ő sosem kér bocsánatot?...csak azt várja, hogy tőle kérjenek? Ki tette lehetetlenné úszótársa iskoláját? Ki használja a Duna Arénát?...és mennyiért? Kérhetne bocsánatot minden kirohanásáért, emberektől, akit tönkre vágott...kisanyám az úszás nem minden, viselkedni is tudni kell mellette, így kerek az egész...anyuka ezt nem említette?
CsipkeRózsa
Ha ilyen mosolygós képen mondta, akkor nem volt nagy az "elvesztés.
Micike
@moareka: Ingyen használja, már kiderült, csak egyetlen kérdésre sem volt hajlandó válaszolni, mert ő mindenek és mindenki fölött áll, a bajai lady nem áll szóba senkivel!
"Május 30-án derült ki, amit eddig csak sejteni lehetett: Hosszú Katinka klubja ingyen használta a közpénzből épült Duna Arénát. A sajtóebéden elhangzott, hogy a megállapodás május 31-én lejár, így kétséges volt, mi lesz az Iron Aquatics sorsa. A folytatástól nem zárkóztak el, de csakis bérleti díj fizetése ellenében. Pénteken a Duna Aréna Facebook-oldalán jelentette be, hogy átmenetileg sikerült megállapodniuk, de csak egy hónapra, június 30-ig érvényes a most kötött szerződés."
"Saját magával került ellentmondásba a Duna Aréna üzemeltetése: június elején Facebook-oldalukon azt közölték, hogy sikerült megállapodni Hosszú Katinka klubjával, és egy hónapig még biztosan az Iron Aquatics használja az uszodát úgy, hogy még fizetnek is érte. Most pedig Varga Csaba, az aréna üzemeltetési igazgatója a HírTV-nek azt mondta, hogy
"nem egy hónapos volt, ott volt egy kommunikációs félreértés valószínűleg. Az Ironnal a mi kapcsolatunk folyamatos, és jelen pillanatban év végig van érvényes szerződésünk velük."
Hosszú közben meg úgy tudta, június 30-ig és ingyen, de most megtudta, hogy év végéig. Összevissza hazudoznak, Hosszú meg kaszálja a cégének a bevételeket a több százmilliós uszoda ingyenes használatával és lefoglalja a vízfelületet mások és a közönség elöl reggel 6-tól este 10-ig!
Ja bocs, a pórnép már pár napja bemehet a legkellemesebb időszakban, amikor természetesen mindenki úszni jár, hiszen olyankor senki nem dolgozik, de. 11-től du. 2-ig! :D:D:D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.