Javult, így már nem kritikus, hanem stabil az állapota Mányoki Attilának, aki szombaton kísérelte meg átúszni az Északi-csatornát – tudatta az Echo TV honlapja.

Mányoki Attilának augusztus 2-8. között volt lehetősége átúszni az Észak-Írország és Skócia közötti majdnem 34 km-es távot. Péntek este döntött úgy a magyar hosszútávúszó és csapata, hogy az időjárási körülmények szombaton lesznek a legkedvezőbbek, így hajnalban vág neki a feladatnak. Hajnali 3 óra 27 perckor elindult, a táv egyharmadánál bőven világrekordidőn belül volt. Ezután jött azonban egy nehezebb szakasz.

A légvonalban 35-40 kilométert jelentő táv megtételének az észak-ír Donaghadee partjainál vágott neki Mányoki, ám a sok medúzacsípés következtében nem működött jól a légzőrendszere, és folyamatosan a száján is próbált levegőt venni.

Így azonban nagyon sok tengervizet nyelt, ezért nagyon erős gyomorproblémái voltak, továbbá a tüdejébe is került a sós vízből, ezért kellett abba hagynia a kísérletet. 

Jelenleg is intenzív osztályon ápolják

- tudatta a weboldal.

A magyar sportember számára ez volt az Ocean's Seven utolsó, egyben legnehezebb állomása, amellyel lezárhatta volna a hét, kivétel nélkül rendkívül nehéz feladatból álló sorozatot. Ez eddig mindössze 11 embernek sikerült, így Mányoki lehetett volna a világon a tizenkettedik, egyúttal az első magyar, aki erre képes.

"Attila nem feladta, a stáb döntött úgy, hogy nem folytathatja az úszást"

Az Echo Tv helyszínen lévő tudósítója arról számolt be: a stáb döntött úgy, nem folytathatja.

A magyar úszó fájdalmai ellenére – oroszlánmedúzák csípték meg, gyomorgörcsei voltak – mindig úgy döntött, hogy tovább úszik.

Már a teljes kimerülés és a halál szélén volt, amikor még mindig úszott. Az őt körülvevők döntöttek úgy, közel hívják a hajóhoz, hogy megnézzék, milyen állapotban van. 

- állt a tévé honlapján.

Hozzáteszik:

Ekkor teljesen világossá vált, hogy nem lehet tovább a vízben hagyni az úszót, ezért segítő kezet nyújtottak neki és kiemelték. Ezzel a cselekedettel megmentették az életét, ha ezt nem teszik meg Attila minden bizonnyal tovább úszik addig, amíg el nem veszti az eszméletét.

Forrás: MTI, Index, Echo Tv

Fotó: YouTube/EchoTv

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
kemény pasi...mindenre elszánt, ritka akaraterővel áldotta meg a sors...

egészséget kívánok neki, és egy sikeres átúszást.
remélem, a következő alkalommal vastagabban keni be magát valami védőkenőccsel..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.