Késely Ajna bronzérmet nyert kedden 1500 méter gyorson a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon.

A 16 éves magyar versenyző, aki gyakorlatilag végig a harmadik helyen tempózott, 16:03:22 perces, hatalmas egyéni csúccsal csapott célba. Eddigi legjobbja 16:11:25 volt.

A délutáni program a leghosszabb táv női döntőjével rajtolt, s ahogyan arra számítani lehetett, az olasz Simona Quadarella és a német Sarah Köhler diktálta a tempót, Késely pedig nagyjából egy testhosszal mögöttük úszott. A táv felénél a két rivális ellépett, de Késely is magabiztosan őrizte a dobogós helyét, ráadásul ekkor a résztávot tekintve több mint hat másodperccel volt gyorsabb eddigi legjobbjánál.

Egyre inkább állandósult a sorrend, az olasz csakhamar messze ellépett német ellenfelétől, aki pedig őrizte a két testhossznyi különbséget a magyar úszóval szemben. A végén már csak az volt kérdés, hogy Késely mennyit farag egyéni legjobbjából, végül több mint nyolc másodperccel jobbat úszott, mint tavaly, a Netanyában rendezett junior Európa-bajnokságon.

Késely második érmét szerezte a skót nagyvárosban zajló kontinensviadalon az után, hogy szombaton 800 méter gyorson második lett.

Eredmények:

női 1500 méter gyors, Európa-bajnok:

Simona Quadarella (Olaszország) 15:51:61 perc

2. Sarah Köhler (Németország) 15:57:85

3. KÉSELY AJNA 16:03:22

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.