A 90 kilogrammos Tóth Krisztián aranyérmet nyert vasárnap a budapesti olimpiai kvalifikációs cselgáncs Grand Prix-viadalon.

Cselgáncs GP – Tóth Krisztián aranyérmes

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

A Pénzügyőr SE világbajnoki ezüstérmese a szlovák Peter Zilka, az egyiptomi Hazem Ali, a cseh David Klammert és a spanyol Nikoloz Sherazadishvili után, a fináléban Usangi Margianival csapott össze. A georgiai dzsúdós harmadik lett tavaly a budapesti világbajnokságon, eddigi egyetlen meccsüket viszont a magyar versenyző nyerte a 2017-es jekatyerinburgi Grand Slam-viadalon.

A második csata egy-egy intéssel kezdődött, Tóth kiemeléssel és támasztott válldobással is próbálkozott, ami három perc elteltével vezetett sikerre: akkor egy válldobására vazaarit kapott. A hátralévő időben rutinosan őrizte előnyét, és nem sokkal később már ő ünnepelhetett.

A diadal miután kitért a héten elkezdett diétájára is. "Hétfőn kezdtem el egy új étrendet, melynek köszönhetően frissebbnek éreztem magam, igaz, a visszatöltést a szénhidrátokkal még meg kell oldanunk" – mondta az MTI-nek.

"Az elődöntőbe jutásért rendezett meccsen szenvedtem meg a legjobban, aztán a döntőben ellenfelem hibázott, és szerencsére meg tudtam kontrázni. Nagyon örülök ennek a sikernek" – tette hozzá.

Edzője, Pánczél Gábor kifejtette: a szeptemberi, bakui vb után még Taskent vagy Mexikó következhet, majd egy hosszabb ázsiai túra szerepel a programban.

A magyarok négy éremmel zárták a Papp László Budapest Sportarénában rendezett GP-t: a pénteki, első versenynapon Karakas Hedvig harmadik lett 57 kilogrammban, majd szombaton a 73 kilósoknál Ungvári Miklós arannyal, Szabó Frigyes pedig bronzzal zárt. Az arany 3000, az ezüst 2000 a bronz 1000 dollárt ért.

A kétéves olimpiai kvalifikáció májusban a kínai Grand Prix-val kezdődött, és 2020 májusában fejeződik be. A cselgáncsozók következő nagy megméretése a bakui világbajnokság lesz szeptember 20. és 27. között.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.