Hat év után szerepelhet ismét főtáblán magyar klub az európai kupaporondon, amennyiben kedden a hazai visszavágón a Vidi FC kiharcolja a továbbjutást a svéd Malmö ellen a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában.

6 év után szerepelhet ismét magyar csapat európai kupa főtábláján

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A székesfehérváriaknak erre minden esélyük megvan az idegenbeli 1-1-es döntetlent követően, mert a svédországi eredmény azt jelenti, hogy a győzelem mellett a gól nélküli találkozó is nekik kedvezne.

A főpróba a Malmönek sikerült jobban, mivel pénteken 1-0-ra nyert a Dalkurd vendégeként, azonban 17 fordulót követően 28 ponttal így is csak hatodik a svéd bajnokságban. A Vidi szintén pénteken játszotta bajnokiját, s a hosszabbításban egyenlítve mentett pontot a vendég Debrecen ellen.

A két gárda története során 1985-ben az UEFA Kupa 1. fordulójában már találkozott egymással, akkor a Vidi ment tovább idegenben szerzett gólokkal, mivel otthon 1-0-ra győzött, idegenben pedig 3-2-re kapott ki. A riválisnak további két párharca volt magyar rivális ellen: 1971-ben a BEK nyitókörében és 1975-ben a KEK negyeddöntőjében is alulmaradt a Újpesttel, illetve a Ferencvárossal szemben.

A mostani párharc továbbjutója a BL-selejtezőben a skót Celtic Glasgow, vagy a görög AEK Athén csapata ellen folytatja, míg a vesztes az EL utolsó körében a walesi The New Saints, vagy a dán Midtjylland együttesével találkozik.

Legutóbb hat éve éppen a Vidi – akkor még Videoton néven – szerepelt főtáblán magyar csapatként, méghozzá az Európa-ligában. Ezúttal a továbbjutása esetén még nem lehetne tudni, hogy melyik sorozat csoportkörében szerepelne a piros-kék együttes, az a BL-selejtező negyedik, utolsó körében dől el: az ottani győztes értelemszerűen a legrangosabb európai kupasorozatban folytatja, a vesztes pedig átkerül az Európa-liga csoportkörébe.

A keddi visszavágó 20 órakor kezdődik a felcsúti Pancho Arénában.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Ja ,,vazzzze. A " futottak még " kategóriában...
Zeta
Mi változik , ha kifut?
Semmi , elég megnézni a szezon eddigi eredményeit, a játékot.
A kivétel csak erősíti a szabályt.
Marad ott ahol van.
A ket kiemelt csapat a Fradi, a Vidi nem csapat. Hiába öntik az állami pénzeket. Lásd még a Felcsútot!
Vagy a feljutó Kisvárdát!
Addig míg a pénzt nem az utánpótlásra költik, hanem egyszerü svindlivel focin kívülre játszák, eredmény nem lesz.
division
Még él bennem a Vidi hatalmas sikere, amikor is a döntőig jutott nemzetközi kupában, és ott Madridban még nyerni is tudtak. Ugyan erre ma már nincs esély, de valahol el kell kezdeni újra. Hajrá Vidi!
maci0427
Annyira szar volt minden mérkőzés , hogy ennél csak az a szarabb, hogy agyon misztifikálják az ilyen döntetleneket érő bunkerfocit egy olyan csapatok ellen, akik semmivel nem jobbak klubszinten mint a magyar csapatok ! Szerencséjük volt, hogy nem ők kapták a Sevilla csapatát ! Na ez már kategória ! Dankó Lazovic viselkedése a már sorozatos fetrengése miatt szégyene a labdarúgásnak és az edzőjének helyre kellene tennie, de nem teszi, hanem inkább a jó védekező képességét dicsérték ! A kihagyott 11 es és a már többször előfordult fetrengéses színészkedésért elzavartam a csapattól, ez a viselkedésnek a következménye és nem annyira jó mint ahogyan azt képzeli magáról és nekünk bemesélik, amúgy hol van az utánpótlás ? ! Jön az AK Athén ! És akkor mi van ? A Görög foci sem jobb már mint a magyar ! Majd egy Francia - Olasz -Angol - Spanyol - Portugál Német - csapat ellen bizonyíthat ha tovább jut ! Szenvedés volt nézni ezt a focinak nevezett és agyon dicsért xarságot, ezért néha a műsorújságot böngésztem vagy a E. Frankfurt - Bayer München meccset néztem a Sportcsatornán ! A Bayer győzött idegenben 5 : 0 - ra , ott volt foci ! Az összes magyar csapatnak csak a magyar NB.1 való ! Ámbár a Kisvárdának még ez is magas !
maci0427
@division: Az Videoton legalább igazi magyar csapat volt egy kitűnő magyar edzővel, Kovács Ferenccel, nyugodjék békében ! Na azt lehetett ünnepelni !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.