Baji Balázs a nyolcadik helyen végzett 110 méter gáton az atlétikai Gyémánt Liga pénteki brüsszeli döntőjében.

Baji Balázs nyolcadik 110 méter gáton a Gyémánt Liga brüsszeli döntőjében

A viadal honlapja szerint a világranglista-vezető orosz Szergej Subenkov győzött, egyedül ő futott 13 másodpercen belül, ideje 12.97 másodperc volt. A második helyen a spanyol színekben versenyző Orlando Ortega végzett 13.10-zel, a harmadik hely a jamaicai Hansle Parchmentnek jutott 13.35-tel. Az Európa-bajnok francia Pascal Martinot-Lagarde egy századdal leszorult a dobogóról.

Baji – aki karrierje során először vehetett részt a sorozat döntőjében – végül az utolsó, nyolcadik helyet szerezte meg 13.63-mal.

A világbajnoki bronzérmes magyar gátasnak a szezon második fele nem sikerült igazán jól, a berlini Európa-bajnokságon nyolcadik lett, majd a birminghami GYL-viadalon nem jutott döntőbe. Ezek után a pontversenyben nem került a legjobb nyolc közé, így nem kvalifikált automatikusan a fináléra, ám a világcsúcstartó Aries Merritt és az olimpiai bajnok, vb-címvédő Omar McLeod visszalépése után lehetőséget kapott a mostani szereplésre.

A döntőbe jutott versenyzők eddig szerzett pontjaikat elveszítették, így a fináléban kialakult sorrend jelenti a Gyémánt Liga-sorozat végeredményét. A győztesek 50 ezer dollárt kapnak, a helyezettek közül a második 20 ezer, a harmadik 10 ezer, a negyedik 6 ezer, az ötödik 5 ezer, a hatodik 4 ezer, a hetedik 3 ezer, a nyolcadik pedig 2 ezer dollárral gazdagodik.

A döntőben 32 számot rendeztek, Zürichben csütörtökön és Brüsszelben pénteken is 16-16-ot.

Eredmény (a viadal honlapja alapján):

férfiak:

110 m gát:

1. Szergej Subenkov (ANA, orosz) 12.97 mp

2. Orlando Ortega (spanyol) 13.10

3. Hansle Parchment (jamaicai) 13.35

...8. Baji Balázs 13.63

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.