Vereséggel debütált a kispadon Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután csapata szombat este 1-0-ra kikapott Finnországban az újonnan indult Nemzetek Ligája első fordulójában.

Tovább tart a magyar válogatott vesszőfutása – Finnországban is zakóztunk
Fotó: MTI

A tamperei találkozó egyetlen gólját Teemu Pukki szerezte a 7. percben.

A magyarok kedden a görögök ellen folytatják szereplésüket a sorozatban, a Groupama Arénában 20.45 órakor kezdődő összecsapást zárt kapuk mögött rendezik az Európai Labdarúgó Szövetség büntetése nyomán, amelyet még a románok elleni 2015-ös Európa-bajnoki selejtezőn történtek miatt szabott ki.

A finn válogatott tétmérkőzésen 40 év után győzte le újra a magyar csapatot, ezt megelőzően legutóbb 1978 szeptemberében egy Európa-bajnoki selejtezőn diadalmaskodott.

A magyar válogatott kispadján legutóbb tíz évvel ezelőtt tudott győzelemmel debütálni az aktuális szövetségi kapitány, akkor a holland Erwin Koeman irányításával a görögök ellen nyert a nemzeti csapat.

Nemzetek Ligája, C osztály, 2. csoport, 1. forduló:

Finnország-Magyarország 1-0 (1-0)

---------------------------------

Tampere, Ratina Stadion, 10 220 néző, v.: Gediminas Mazeika (litván)

gólszerző: Pukki (7.)

sárga lap: Uronen (41.), illetve Szalai (45+3.), Fiola (59.), Lovrencsics (63.), Kádár (68.)

Finnország:

-----------

Lukas Hradecky – Jukka Raitala, Joona Toivio, Paulus Arajuuri, Jere Uronen (Albin Granlund, 45+2.) – Robin Lod, Joni Kauko, Rasmus Schüller (Tim Sparv, 63.), Pyry Soiri (Robert Taylor, 85.) – Teemu Pukki, Jasse Tuominen

Magyarország:

-------------

Gulácsi Péter – Lovrencsics Gergő, Lang Ádám, Kádár Tamás, Fiola Attila – Kleinheisler László, Pátkai Máté – Stieber Zoltán (Varga Roland, 54.), Kovács István (Kalmár Zsolt, 61.), Sallai Roland (Eppel Márton, 73.) – Szalai Ádám

I. félidő:

----------

7. perc: Pukki ugrott ki a jobb oldalon, lefutotta Kádárt, belépett a magyar védő elé és hét méterről a kivetődő Gulácsi mellett könnyedén gurított jobb sarokba (1-0).

Nem kezdődött jól a magyar válogatott történetében a Rossi-korszak, mivel Pukki már a hetedik percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A bekapott gól érezhetően megfogta a magyar csapatot, a házigazdák könnyedén növelhették volna előnyüket. Az első magyar lehetőségre szűk húsz percet kellett várni, igaz, a beadás veszélyesebb volt, mint Szalai fejese.

Innentől a szünetig a magyar válogatott irányított és birtokolta többet a labdát, de igazi nagy helyzetet nem alakított ki.

A második félidő finn lehetőséggel indult, majd az 56. percben Szalai ziccert rontott, az újdonsült csapatkapitány lövését Hradecky védte bravúrral. A 66. percben kis híján eldőlt a mérkőzés, Toivio gyönyörű szabadrúgása a kapufáról jött ki. Tíz perccel a vége előtt újabb meccslabda maradt ki, Pukki közeli pörgetése is a kapufán csattant.

A hajrában mezőnyfölényben volt a magyar válogatott, de nem tudott egyenlíteni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@kereső: Elég baj, hogy ezt csak mi tudjuk, a fiúk, meg a félhülye focibuzi csutirém azt hiszi, hogy pontozzák a szépséget, ahogy elegánsan mellé rúg a labdának, úgy rúgnám fel, hogy mire leesne meg is büdösödne !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Most értékelik a stúdióban a "" szakértők"" a meccset. A mondókájuk alapján nem értem, hogy vajon mit néztek?
Azt mondta az egyik, hogy minden mutatóbsn a finnek fölé nőttünk. Megszólaló "" játékos"" szerint is jobbak voltunk.
Mit lehet ehhez hozzátenni(
namihami
És a csúcs:: "" a finn csapat úgy jött le, mint egy VERT csapat.""
Az est fénypontja...
jancsipapa
Most nyilatkozik Rossi .Érdekes,hogy két teljes idényt már lehúzott nálunk ,de még nem is töri a magyart...
RonaGyuri
@namihami: minden mutatóban??? Lehet rosszul tudom és a dolgok megváltoztak, de én még úgy tanultam: az egyetlen fontos mutató az eredmény!!! =))
Peller Anikó
Miféle vesszőfutás? Ha futni tudnának akkor néha beeshetne akár egy gól is, mondjuk véletlenül.

Ha futni tudsz akkor az az órodat is tisztíccsa.
kereső
@namihami: rosszul tudom, hogy a focit "gól"-ra játszák?
division
@kereső: Nem tudod rosszul, gólra játsszák, bár a történelemben nem egy olyan mérkőzés volt már ahol egy csapat végig támadta a mérkőzést mégis kikapott egy balszerencsés góllal. Persze itt most nem erről van szó.
papa.49
@kereső: Elég baj, hogy ezt csak mi tudjuk, a fiúk, meg a félhülye focibuzi csutirém azt hiszi, hogy pontozzák a szépséget, ahogy elegánsan mellé rúg a labdának, úgy rúgnám fel, hogy mire leesne meg is büdösödne !!!
namihami
@RonaGyuri: @kereső: Bocs, én csak szó szerint idéztem a "" szakértőt"".
Mert a klasszikusokat úgy kell...
csak úgy....
Vegyük döntetlenre a fing ugort! Nincs mese,több pénz kell a fociba!
csetere
@namihami: A sportriporter nem sokkal a vége előtt azt találta mondani, hogy "kellene még fél óra". Jót röhögtünk.- Nem kellett nekik csili-vili stadion, ők tudják mi az, hogy kapu és kapura is játszottak. Amit a magyarok csináltak milliós fizetésért, az szánalmas.
papa.49
De jó, hogy erőt vettem magamon és nem néztem a szánalmas meccset !!!
anima
Ömlik a pénz.
Szerinted mennyire érdekli ezeket bármi?
A hülye szurkolónál nincs hülyébb.
Kopasz getszi vezérszurkoló (meg a többi kopasz kis köcsög), négereknek szurkolsz?
Gondokodgyá mán, paraszt !
Még azt sem tudod merre van az előre, hülyegyerek.
Szeretnél megverni mi?
Nem, én foglak megverni te hulladék !
Fogalmaid sincsenek arról a brutalitásról, amit adott esetben bírok eszközölni.
Én nem szoktam verekedni (minek, ha nem veszi a kamera), én pusztítok.
(Már megint kicsinyítettem magam. Bocsánat!)
anima
Egy emberrel tíz menet?
Nem, tíz emberrel egy menet.
Három perced van, hogy átgondold az életed.
RonaGyuri
@namihami: tudom, nem is neked szólt a kiröhögés! =))
anima
Utálok rossz lenni.
Bocsánat!
De tényleg.

Én sem értem. nagyon sok ember nem verekszik soha, én meg mindig.
Lehet, hogy bennem van a hiba?

Semmit nem csináltam, csak mentem haza, de két cigány megtalált.
Ezért is én vagyok a hibás?
Csak mentem haza a munka után.
Oké, lefiúztak, én meg mondtam, hogy a kurva anyádat fiúzd le.
Aztán megtörtént, aminek meg kellett történnie.
Sajnálom!
Mit?
Mindent.
F_Viktor
@namihami: Írod:
"És a csúcs:: "" a finn csapat úgy jött le, mint egy VERT csapat."""

Erről írtam a Vidi 1-2-es veresége után, hogy ezek a magukat halálra kereső, botlábú, labdarúgóknak titulált, az országra szégyent hozó ficsúrokat csak dédelgeti a közmédia sportriporterei, "szakértői", a pénztáros lölö újságai, kritikát ne mernek megfogalmazni.
Azon a meccsen (1-2) a csúcs az volt, mikor a riporter(ek) azt fejtegették, hogy végül is a Vidi győzött, mert azonos létszám mellett ők rúgtak egy gólt.
Commenter
@Peller Anikó: ezeknek nem tiisztítccsa. Nem rúgnak labdába...
csipetke
Hofi jónéhány éve meghalt,de már ő is azt mondta,hogy ezeket még a kenguruk is megverik.Mint látjuk,a helyzet azóta sem változott.Az andorrai csapat,aki tavaly verte el ezt a csámpáslábú,lusta,sokszorosan túlfizetett "válogatottat",orvosból,pékből,ilyen-olyan dolgozókból állt,akik hobbiból fociznak,és a munkájukból élnek meg.Ezeknek a milliókért "csak"focizniuk kéne,de miért is tennék,amikor a lóvét így is,úgy is megkapják?Majd ha ezek is hobbiból fociznak,és mellette dolgozniuk is kell,hogy megéljenek,talán akkor újra lesz itt foci.
justhpeter
@csipetke: Teljesen igazad van. No meg Rossi mesternek, aki szerint szerénységgel és alázattal kell tovább készülni. Bizony mindkettőre szükségünk van - ha már tudásunk nincs.
kereső
@namihami: tudom.Nekem nagyon sokáig közömbös volt a foci.Nem érdekelt.Ha gömbölyű és labda,akkor már inkább kosár,kézi,vizi... Most viszont már úúúúúúúúúúútálom. Kár minden egyes TAO forintért,ablakon kidobott pénz- egy focibuzi mániája miatt.Egy fillért se többet,se stadionra,se fizetésre. Magán klubok-tartsák el magukat,ne a mi pénzünkön éljenek jól, hanem a saját "munkájukból"!!!
F_Viktor
@kereső: Igazad van, kíváncsi lennék milyen eredményt hozna erről a kérdésről egy nemzeti (fújjj) konzultáció, vagy egy népszavazás.
papa.49
Nincs miről ,,ÁRADOZNI ,, ez Európa talán leggyengébb válogatottja igazi UMCSCSCS !!!
advocat
Mintegy 3200 ezer helyiség van. Kell még 3180 (?) stadion. Lehetőleg legalább 5 ezer fős! Mert erre van pénz! Nem utáljátok Viktort? Ezért a pénzkidobásért? Akkor így jó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.