Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint sok hibával futballozott csapata szombat este a finnek otthonában 1-0-ra elveszített Nemzetek Ligája-találkozón.

Számos pozitívumot is látott – ezt nyilatkozta a finnek elleni vereség után Marco Rossi
Fotó: MTI

"Természetesen mint minden magyar, különösképpen azok a szurkolók, akik elkísérték a csapatot, csalódottak vagyunk. Nagyon szerettük volna győzelemmel kezdeni a sorozatot, az első tizenöt percben két labdát is elveszítettünk a pálya közepén, az egyikből gólt is kaptunk. Mit sem ér az a sok helyzet, ha a befejezéseknél pontatlanok vagyunk"

- nyilatkozta Marco Rossi a találkozót követő sajtótájékoztatón.

Az MTI kérdésére válaszolva az olasz szakember kiemelte, mindenképpen fejlődni kell a labda járatásában és a széleken vezetett támadásokban, hiszen a középpályáról felívelt labdák nem működőképesek.

A kapitány elmondta, korábbi csapatainál az ötvédős rendszert favorizálta, azonban ennek a begyakorlásához sokkal több időre van szükség, mint az a néhány nap, amelyet eddig a válogatottal dolgozhatott. Ugyanakkor hangsúlyozta: a keretben szereplők többsége négyvédős rendszerben futballozik a klubjában, ráadásul azok a hibák, amelyeket elkövettek, nem a taktikai rendszerhez kapcsolódnak.

Marco Rossi kiemelte,

nem szabad ezt a mérkőzést "teljes egészében a kukába dobni", ugyanis számos pozitívumot látott a pályán, melyeket meg kell tartani a görögök elleni keddi összecsapásra.

"A csapat küzdött, hajtott, mindenki odatette magát, de van úgy az életben, hogy az ember elveszít egy-egy harcot. Ilyenkor alázatos és kemény munkával kell továbbmenni" – mondta a szakember, s hozzátette:

a statisztika is kifejezetten kecsegtető dolgokat mutatott, persze ezzel a futballban nem mindig lehet meccset nyerni.

A magyarok kedden a görögök ellen folytatják szereplésüket a sorozatban, a Groupama Arénában 20.45 órakor kezdődő összecsapást zárt kapuk mögött rendezik az Európai Labdarúgó Szövetség büntetése nyomán, amelyet még a románok elleni 2015-ös Európa-bajnoki selejtezőn történtek miatt szabott ki.

A válogatottak a sorozat minden osztályában négy csoportban játszanak oda-visszavágós alapon. Az eredmények alapján a B, a C és a D osztály csoportgyőztesei feljutnak, az A, a B és a C osztály csoportutolsói pedig kiesnek. Az A osztály négy csoportgyőztese jövő júniusban négyes döntőn vesz részt.

A Nemzetek Ligájában négy Európa-bajnoki helyet is meg lehet szerezni. Alapesetben minden osztályban a csoportgyőztesek 2020 márciusában megmérkőznek az indulási jogért, valójában viszont azok a csapatok szerepelnek majd a rájátszásokban, amelyek az adott osztályban a legelőkelőbb helyen zártak, de a 2019 őszén záruló hagyományos Eb-selejtezők során lemaradtak a részvételt garantáló első és második helyekről.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Kituno eredmeny. Csak 1:0-ra kaptunk ki. Lehet utalni minden jatekosnak egy 10 millios bonuszt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Buzirossi !!! Mossad csak a szaros gatyát, ezeknek a falábúaknak pedig hétfőtől
sóbánya...nem azt mondom, hogy foci lesz, de só annyi... ( By Hofi Géza )
anima
És megmagyarázza.
Igazából mi nyertünk, csak az ellenfél ellenfélkedett.
Én nem is tudtam eddig, hogy a finneknek van focicsapatuk.
Pár fin családapa kimászott hyttéből, és lenyomták ezeket az agyonpénzelt azokat.
division
Nem tudom, számomra sajnos csak a lefújás pillanata volt pozitív. Az EB volt a csapat első és utolsó megugrása szerintem a közeljövőben.
Gauntlet
Pécel mit? Volt Láng pár befutása, meg mindent Szalaira játszottak. Ez az új schlosstaktik? Mert akkor Vatikán meg Pongo-pongo ellen bajba leszünk!
dr. prédikátor
Jöhet ide bármilyen világklasszis edző, ha ezek a FALÁBÚAK nem tudnak focizni!!!Ha nem működik a kupi akkor nem a madamot kell lecserélni hanem a kurvákat!!!
justhpeter
Egyetlen pozitívumot láttam: Rossi mester megtapasztalhatta mit ér ez a nagyban külföldön szereplőkből összerakott válogatott. Gyakorlatilag semmit, mert a kibrusztolt helyzetekkel sem tudnak semmit elérni. Márpedig mindez ideig a focit gólra játsszák.
Lepényleső
Valaki miért nem megmondja meg neki,hogy ő a magyar csapat trénere?
Eladott Ország
Én a mérkőzés során azt láttam, hogy a játékosok nem tudják egymáshoz passzolni a labdát legfeljebb háromszor, azt is nagyon ritkán. Kínkeserves nézni azt a görcsös tehetetlen vergődést amit a pályán és azt a "balfaszkodást" amit a kapu előtt produkálnak.
namihami
Nem rossz csapat ez és igazán fényes jövő áll előttük.
Mindössze két dolog zavarja őket: a labda és az ellenfél. Ha ettől a kettőtől sikerül a Rossinak megszabadítani a fiainkat, máris kinyílik előttük a világsiker. Addig meg stadion, TAO és adóforintok...
Yeromos
Mitől is lenne Magyar válogatott, az orbán féle utánpótlás nevelésből? A Puskás Akadémia csatában sokkal több a légiós mint a Magyar játékos, és a többi csapatban is így van.
Ha talán az utánpótlás nevelésre költenék a pénzt és nem a sok alja "első osztályú" focistára akkor talán 10-15 év múlva lenne eredménye. Orbán gyakorlatilag teljesen tönkre tette a Magyar labdarúgást, a teljesítmény nélküli giga fizetésekkel, a luxus stadionokkal. Az utánpótlás nevelés teljes lezüllesztésével. Gyakorlatilag egyetlen magyar játékos nincs aki valamely európai top liga jelentősebb csapatában játszana. Ebből soha nem lesz válogatott, maximum néha elérhetünk rész sikereket egy-egy meccsen.
papa.49
Szerintem meg nem tette hozzá a Rossi mester az igazi POZITÍVUM A FIZETÉSI CETLIJE !!!
A többi meg le van sz. va , amíg ez a bamba nép tűri ezt is !!!
Jöhet ide akárki edzőnek ezek a gyíkok akkor se játszanak jobban, mert minek fáradjanak, a PÉNZ, A LAKÁS, A KOCSI ÍGY IS MEG VAN, OSZT. JÓNAPOT !!!
wagabund
arra ugye emlékszünk, amikor a magyar válogatott Rióban edzőtáborozott? ..megérkezés, alvás, majd helyi ételekből könnyű reggeli, ez uán a Copacabana meglátogatása kollektíven..
...természetesen akkor is élénk foci volt a gyönyörű strand végtelennek tűnő homokjában..

Mint mindig, most is ott múlatta az időt hét brazil fiatal, amikor a mieink nagy arccal megkérdezték, focozhatnak-e ellenük? hát persze...látták a srácok, hogy hét izmos fehérember a jelentkező..
...mieink jót kuncogtak, hogy namost elverik a fiatalokat, mint nyári zápor a libaszart..

...hát fordítva történt...az a focista, aki ezt mesélte, azon meditált, milyen bölcs dolog volt nem dicsekedni a meccs előtt, hogy ők bizony a magyar válogatott játékosai...ugyanis nem bírták a homokban-futást a magyarok, bizony kikaptak rendesen...egy láda sörükbe került, mert ott ez a szokás.
...a mieink vissza a szállodába pihizni, a brazil fiatalok meg fociztak tovább...
volvós
@Yeromos: 8:12
Na most mondd el, a " rész sikereket !! Talán a 4(!) sárga lapra gondoltál ???
Yeromos
@volvós: Nem erre a mérkőzésre gondoltam, hanem pl Portugál 3:3-ra
Vagy az EB-re való kijutásra, igaz az is csak azért volt mert 24-re emelték a résztvevők számát.
Yoda69
Kituno eredmeny. Csak 1:0-ra kaptunk ki. Lehet utalni minden jatekosnak egy 10 millios bonuszt.
papa.49
@Yoda69: Inkább 10 évig kurtavas nekik !!!
Yoda69
@papa.49: Amig orbanek kezeben a kormanyrud addig nem, mert itt is a lenyulasrol szol a tortenet. A TAO penzek 70%-at fideSSesek teszik zsebre.
Eladott Ország
@Yoda69: m.cdn.blog.hu/te/tenytar/image/sportmeme.jpg
Az Orbán-kormány a pénzpumpájával: a társasági adóból évente több mint ötvenmilliárd forint közpénzt engednek át a látványsportágaknak (labdarúgás, kézilabda, vízilabda, kosárlabda, jégkorong), ezen kívül további 16 sportág 2020-ig összesen 135 milliárd forintot kap fejlesztésekre. Miközben évről évre egyre több pénz jutott a magyar sport támogatására, a felsőoktatásból és az egészségügyből szabályszerűen kiszivattyúzták az állami forrásokat. Ezen kívül A Fidesz által bevezetett, mutyizást könnyítő törvények miatt most már abban sem lehetünk biztosak, hogy a sportra szánt pénzek valóban a megfelelő helyre kerülnek, és nem csak egy újabb lenyúlási tereppé válnak a különböző sportszövetségek a fideszesek számára.
simmering73
Az a pozitívum, hogy csak egyet kaptunk és nem kettőt. De ez nem a magyarok érdeme, hanem a harmatgyenge finneké. És még ezt is sikerült alulmúlni.
advocat
Ezzel is együtt is szar! Dunálni meg lehet. Jöhetne akár Maradona is. (JÓ! Ez vicc!)
human
Nekem a csúcs az volt mikor 1-0-ra sikerült a válogatottunknak megvernie a Freöer szigetek csapatát. 1-0 úgy hogy Freöer lakossága 50 ezer fő, a játékosai pedig civilben DOLGOZNAK és az mellett fociznak. Ez nekem mindent elárul a magyar futball színvonaláról, amit nálam sokkal jobban értők szerint már a junioroknál elrontanak azzal, hogy annak az apukának a gyerekét játszatják aki többet fizet, hogy pályán lássa. A tehetség, teljesítmény sokadlagos szempont. De ezen már meg sem lepődünk Orbanisztánban.
Eladott Ország
@human: És az a Freöer szigetek elleni 1:0-ás győzelem is kínkeserves volt. Annak ellenére, hogy egy valag pénzt kapnak, amit Mi fizetünk ezért a "teljesítményért".
wagabund
ezt a Rossi-t még azon melegében el kellene hajtani...

...próbáljanak meg egy magyar születésű vezetőt, hátha...szerintem biztos, hogy van jobb magyar szövetségi kapitánynak való fele pénzért...ráadásul tisztán, érthetően fogja a játékosokat baszogatni..

de a mostani?
Gauntlet
@human: van más is ahogy hallom: az idősek rászólnak a fiatalokra hogy ne hajtsanak annyira .(
human
@Gauntlet: Ezt még nem hallottam. De nem is mozgok focista körökben. Csak párszor belefutottam a témába ismerősökkel.
human
@Gauntlet: Amit viszont szakértők hangsúlyoztak ki, hogy ez a mennyiségű pénz amit Orbán a fociba önt már kontraproduktív, mert a játékosok már annyira meg vannak fizetve hogy nem is erőlködnek jobban, hogy más klubhoz kerüljenek.
csetere
@Eladott Ország: Szánalmas volt! Olyan volt mintha unalomból mentek volna ki a pályára. Ellenük szurkoltam, hiába mondta a férjem, hogy magyarként magyarnak kell szurkolni. Velük csak égés, hogy magyarok vagyunk.
csetere
@wagabund: Szerintem a falábú játékosokat kell elküldeni melegebb éghajlatra, mert rajunk röhög szerintem mindenki.
Eladott Ország
@Mirabilis: A La Ligát csak a Spiler 2 közvetíti, ami a pocokpofájú Orbán strómannak, Andy Vajnának köszönhető. Rohadjon meg ott ahol van.
Eladott Ország
A magyar válogatott utoljára az 1986-os mexikóin vett részt, azóta várjuk a pozitív változást. A hangzatos ígéretek és a lóvé növekedésén kívül nem sokat láttunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.