Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya szerint sokkal bátrabb játékra van szükség ahhoz, hogy eredményesek legyenek.

Szalai Ádám: bátrabban kell futballoznunk
Fotó: MTI

A Nemzetek Ligája szombati nyitányán Finnországban elszenvedett 1-0-ás vereséget követően a Hoffenheim támadója kijelentette, nem volt rajtuk nyomás Tamperében, de sokkal több kellett volna mindenkitől.

"Hiányzott, hogy felvállaljuk az egy-egy elleni párharcokat, bátrabban kellett volna játszani a finn csapat ellen. Amíg nem merünk olyan döntéseket hozni, amelyekre éles helyzetekben szükség lenne, addig nem fogunk még több helyzetet kialakítani, és veszélyesebben futballozni"

- fejtette ki.

A Bundesliga góllövőlistáját vezető támadó hangsúlyozta, a szövetségi kapitányváltás óta az edzések teljesen rendben voltak, sok fiatal szóhoz is jutott, s nekik is kellene nemzetközi szinten egyre többet felvállalni a párharcokból.

Kovács István, a Mol Vidi támadója négy év után játszott újra a válogatottban: 26 éves futballista legutóbb 2014 novemberében az oroszok elleni barátságos mérkőzésen képviselte a magyar színeket.

"Örülök, hogy újra lehetőséget kaptam kezdőként, ettől függetlenül keserű a szám íze a vereség miatt, ráadásul ezt csak tetézi, hogy az én hibámból kaptuk a gólt, ami alapvetően megváltoztatta a játék képét, hiszen onnantól a finnek játszhatták a saját játékukat"

- nyilatkozta Kovács az MTI-nek. A futballista elmondta, a Vidiben egy kicsit hátravontabban futballozik, ebből is adódott a hibája, hiszen háttal vette át a labdát.

Sallai Roland arról beszélt, hogy minél gyorsabban el kell felejteni ezt az összecsapást. "Vegyes érzelmek vannak bennem, hiszen megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtunk élni velük. Nem erre számítottunk, a középpályán a labdavesztések után gyorsan átjöttek rajtunk, a gólt is ebből kaptuk. Mindenesetre le kell szűrnünk tanúságokat" – mondta a Freiburg futballistája.

"Nem kezdtük jól a mérkőzést, hidegzuhanyként jött a vezető góljuk a hetedik percben"

- fogalmazott Lang Ádám, aki kiemelte: a finnek kihasználták a magyar labdavesztéseket, lehetőségeket teremtettek belőlük, s ezek egyikének kihasználásával meg is nyerték a mérkőzést. Pozitívumként rámutatott: nekik is voltak lehetőségeik.

"A végén mindent egy lapra téve támadtunk. A kapufáik a végén a kitámadásunknak voltak köszönhetők, s nem a mi szervezetlenségünknek"

- szögezte le. Kiemelte, az ellenfél hibáinak megbüntetésében kell előre lépniük, hiszen ezeket kihasználva ezt a mérkőzést akár meg is fordíthatták volna.

Pátkai Máté elmondta, a kapitány felhívta a figyelmüket az ellenfél agresszív kezdésére, ám a házigazdák élni tudtak a lehetőségükkel.

"Utána már mi irányítottunk, akár fordíthattunk volna, hiszen a lehetőségek is megvoltak: pontrúgásokból, belőtt labdákból és kombinatív játékból. Ennyi helyzettel több mérkőzést meg lehetett volna nyerni"

- értékelt. Hozzátette, a finneknek főleg a második félidőben voltak lehetőségeik.

"Szívünket-lelkünket kitettük a pályára, s a végén már több hiba becsúszott"

- tette hozzá. Kitért rá: hazai pályán még közönség nélkül is javítani és győzni kell.

A magyarok kedden a görögök ellen folytatják szereplésüket a sorozatban, a Groupama Arénában 20.45 órakor kezdődő összecsapást zárt kapuk mögött rendezik az Európai Labdarúgó Szövetség büntetése nyomán, amelyet még a románok elleni 2015-ös Európa-bajnoki selejtezőn történtek miatt szabott ki.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Szerintem elég lenne ha focizni tudnának.
maci0427
Itt van egy másik lap írás --- www.origo.hu/sport/futball/20180908-finnorszag-magyarorszag-10-nemzetek-ligaja-nyilatkozatok.html ---- Ebben benne van Kovács István nyilatkozata is, melyen hibáját magyarázza --- " Ennek ellenére én fegyelmezetlen voltam, a finnek támadása onnan indult el, hogy én elvesztettem a labdát. Nagyon sajnálom, hogy így alakult. Vállalom a felelősséget ezért, mert felnőtt ember vagyok és nem tehetek mást. " ------- Kovács István anno Románia ellen is előadta magát és miatta kaptuk a gólt ! Vegyük már észre azt, hogy van aki a klubcsapatában jó sőt kiemelkedő, de van aki nem a válogatottba való ! -- Kovács István jól cselez akar is hajtani, de rohangál mint pók a falon, nem erőteljes, sok labdát elveszít, igaz a beadásai jók, de ismétlem , hogy nem a válogatottba való ! § -- Amúgy miért kell itt agyba főbe dicsérni a válogatottat egy vereség után ? A focit gólokra játsszák és nem arra, hogy igaz kikaptunk, de marha jók voltunk ! Ez régi hülye magyar duma a focinál ! De nem baj, jön a Görög válogatott 2018. szeptember 11., 20.45 órakor és a Fradi pályán közönség sem lesz, mert zárt kapus meccs lesz ! Véleményem az, hogy max. 0 :0 lesz, de ezért is meg kell szenvedni majd !
volvós
Falábú köcsög !!! Az aranycsapat nem kapott milliókat, csak fociztak, és EREDMÉNYESEN !!! És Ők nem kaptak 1 meccsen 4 (!) sárga lapot...igaz szívvel-lélekkel fociztak a magyar címeres mez kötelezte Őket... Titeket a sóbányába kellene vinni egy " edzőtáborba "
Eladott Ország
Ezt halljuk már idestova több mint harminc éve, már elég unalmas. Az 1986-os világbajnokság volt az utolsó nemzetközi torna, amire kijutott a magyar labdarúgó-válogatott.
balos
Az lenne jó,ha úgy tudnának focizni,ahogy a nemzeti maffia ellopja a jővőnket!
advocat
Nem értek hozzá! A focit nem gólra játszák? Nem kell a duma? Egy gólt kell berúgni. Ennyi. Szerintem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.