A magyar bajnok MOL-Pick Szeged 24-23-ra győzött a horvát PPD Zagreb vendégeként Eszéken a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, vasárnap.

Zágrábban minden sportcsarnok foglalt volt, ezért rendezte Eszéken a hazai mérkőzését a horvát bajnokcsapat.

Az előző idényhez képest némileg meggyengült zágrábi csapatban kézilabdázik a Szeged két korábbi játékosa, a jobbátlövő Ivan Srsen, és a szlovén kapus, Urh Kastelic, a vezetőedzői posztra pedig visszatért az olimpiai és világbajnok Lino Cervar. A szegediek keretéből a nyáron igazolt szlovén Nik Henigman maradt ki.

Sok hibával kezdett mindkét csapat, és mivel a vendégek nem találták a ritmust támadásban, a házigazdák két góllal elléptek (6-4), majd a 21. percben 8-6-nál Juan Carlos Pastor vezetőedző időt kért. A játék képe a hajrában sem változott, a PPD Zagreb – Zlatko Horvat vezérletével – masszívan kézilabdázott, és a meccs során először hárommal vezetett (12-9) a szünetben.

A második félidő elején Bodó Richárd és Bánhidi Bence góljaival felzárkózott a magyar csapat, majd a csapatkapitány Jonas Källman egyenlített. A 36. percben Balogh Zsolt találatával vezetett először a Szeged, amelynek kapusa, Marin Sego is gólt szerzett (15-13).

A vendégek 5-0-s sorozata után a zágrábiak beállója, Tin Kontrec piros lapot kapott, mert szándékosan megütötte Bodó Richárd arcát. Ezt követően újabb fordulatok következtek: pontosabb játékának köszönhetően megint a PPD Zagreb vezetett (17-16), aztán a magyar bajnok állt jobban kettővel (22-20), de az utolsó másfél perc döntetlen állásról kezdődött (23-23).

A meccs utolsó gólját Bodó Richárd szerezte, majd Marin Sego védésével vált biztossá, hogy a váratlanul izgalmas hajrában a Szeged egy találattal megnyeri a találkozót (24-23).

A mezőny legeredményesebb játékosa Zlatko Horvat volt nyolc találattal.

A Szeged jövő vasárnap 19 órától az előző idény ezüstérmesét, a Faluvégi Rudolffal felálló francia HBC Nantes együttesét fogadja a BL csoportkörében, a Telekom Veszprém pedig szombaton a Barcelona otthonában folytatja szereplését.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Javier Sabaté, és a kapus Borbély Ádám csapata, a lengyel Wisla Plock vasárnap 34-24-re legyőzte a svájci bajnok Wacker Thunt.

Eredmény,

férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló, B csoport:

PPD Zagreb (horvát) – MOL-Pick Szeged 23-24 (12-9)

a Szeged gólszerzői: Källman 6, Bodó, Bánhidi 5-5, Maqueda 3, Sigurmannsson, Balogh Zs. 2-2, Sego 1

szombaton játszották:

A csoport: Telekom Veszprém-PGE Vive Kielce (lengyel) 29-27 (14-13)

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.