A focista nyílt levélben magyarázta meg döntését. 

Dzsudzsák Balázs nyílt levele: Kész voltam a kompromisszumra"

Fotó: MTI

Dzsudzsák Balázst sokan kritizálták amiatt, hogy 31 évesen egy európai klub helyett az Egyesült Arab Emírségek bajnokságába nemrég feljutó al-Ittihad Kalba játékosa lett. A Bors szerint évi minimum 2,2 millió euróért, azaz 700 millió forintért igazolt a klubhoz. A játékos a pénteki Nemzeti Sportban egy nyílt levélben magyarázta meg döntését. Ezt írta:

A nyár elején határozott tervem volt a jövőmmel kapcsolatban: vissza akartam térni az európai labdarúgásba! Szükségét éreztem, hogy karrierem végéhez közeledve még egyszer megmutathassam Nektek – akik szeretnek, és azoknak is, akik már kételkedtek képességeimben–, hogy érek még valamit, ezen a szinten is

Ezért egy magasan jegyzett bajnokságba vagy egy nemzetközi kupában érdekelt klubba szeretett volna igazolni. Csakhogy a nyár alatt nem kapott megfelelő ajánlatot, pedig „majdnem mindegyik bajnokságból akadtak érdeklődők". Dzsudzsák állítja: tisztában volt azzal, hogy az eddigi bére töredékét keresheti meg Európában.

Ezért kész is voltam a kompromisszumra, mert tudtam, hogy ezért nekem is áldozatot kell hozni.

A közlemény érdekes része, amikor a holland élvonalról ír, ami szívéhez közeli lett volna. Az ambícióik azonban nem egyeztek. A Fortuna Sittard kereste őt, a holland liga most két BL-csapatot ad a főtáblára, legalább olyan erős, mint amikor ő ott hírnevet szerzett.

Így maradt az Al-Ittihad Kalba, az újonc csapat már a nyár elejétől folyamatosan kereste őt, várt rá. Mivel Dzsudzsák két évet már eltöltött az Egyesült Arab Emírségekben, ezért kézenfekvő volt, hogy itt folytatja tovább. Nem Hollandiában, hanem egy kevéssé elismert bajnokságban kell majd a bennmaradásért harcolnia.

Mindeközben felkerült pár fotó a netre a magyar focista legújabb  mezéről. Íme. 

(Index, Bors, nso.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kripton
Ez hülyének néz mindenkit! Mocskosul hazudik.

Az ótvaros dumája:

„A nyár elején határozott tervem volt a jövőmmel kapcsolatban: vissza akartam térni az európai labdarúgásba! Szükségét éreztem, hogy karrierem végéhez közeledve még egyszer megmutathassam Nektek – akik szeretnek, és azoknak is, akik már kételkedtek képességeimben –, hogy érek még valamit, ezen a szinten is.
A nyár hosszú volt, és én türelmesen vártam a megfelelő ajánlatra, de legnagyobb bánatomra nem kaptam ilyet. Majdnem mindegyik bajnokságból akadtak érdeklődők, de konkrét ajánlatig sajnos sehol nem jutottunk el.”
(Értsd: sehonnan nem kínáltak neki annyit, mint amennyit érőnek képzeli magát)

„Mivel a pénz velem kapcsolatban régen is, most is központi téma, egy dolgot fontos tisztázni.Amikor a fejembe vettem, hogy visszatérek, tisztában voltam vele, hogy az eddigi bérem töredékét kereshetem meg Európában. Ezért kész is voltam a kompromisszumra, mert tudtam, hogy ezért nekem is áldozatot kell hozni.”
(A Videotontól havi 48 milliót akart. A tevehajcsárokhoz évi 700 millióért írt alá. Ez messze nem "töredék"!)

„Szívemhez közeli és szép befejezése lett volna a karrieremnek a holland élvonal, de sajnos ez sem jött össze, mert az érdeklődők között nem volt olyan klub, amelyikkel egyezett volna az ambíciónk.”
"Az ambíciónk" :-))) Az nem egyezett. Értem már, persze hogy értem.

Balázs! A nénikédet nézd hülyének!!!
gulyasgyula
@kripton: ...Én akkor hiszem el ha látom a 700 milliós szerződést ...Azért akart haza jönni mert már nem megy olyan jól neki a foci ...Ennyi volt !!!
Macskaszem
Nem ítélem el, mindenki abból csinál pénzt, amiből tud. Neki van valamije, amiért rengeteg pénzt fizetnek, mért ne adná el. Ő legalább nem a közpénzt lopja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.