Szarvas Zsolt bronzérmet nyert a párbajtőrözők C kategóriájában az olaszországi Terniben zajló kerekesszékes vívó Európa-bajnokságon.

Nemcsik Zsolt szövetségi kapitány beszámolója szerint egy darabig úgy tűnt, hogy a magyar vívó nem fog tudni elindulni a pénteki versenyen, mivel az utazás során a speciális markolattal ellátott fegyvereit tartalmazó vívózsák nem érkezett meg a római repülőtérre.

Az illetékesek nem sok jóval kecsegtettek, sokszor elhangzott a „majd holnap” ígéret, végül a Magyar Paralimpiai Bizottság, a római magyar konzulátus, az Olasz és a Magyar Vívó Szövetség közös nyomozásának, illetve a szervezők éjszakai szállításának köszönhetően a táska hajnalra megérkezett Ternibe.

A férfi tőrcsapat a negyeddöntőben és a helyosztókon „a tőle elvárható tisztes helytállás után” a hetedik helyért Németországot legyőzve fejezte be szereplését az Eb-n.

Közben Tarjányi Istvánt hazaengedték a kórházból. A férfi B kategóriás kardvívók csütörtöki küzdelmében Tarjányi az első mérkőzésén a pástlekötő heveder hibája miatt félig kiesett elszabadult székéből, megrántotta a derekát, és visszalépni kényszerült. Ezután került kórházba.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.