Akárcsak két héttel ezelőtt, a Vidi FC csütörtökön is legyőzte a görög PAOK csapatát a labdarúgó Európa Ligában: a magyar bajnok – amely október 25-én 2-0-ra nyert idegenben – ezúttal hazai pályán, a Groupama Arénában nyert a görög csapat ellen 1-0-ra.

A fehérvári együttes, amely sikerének köszönhetően már hatpontos, és a százszázalékos Chelsea mögé feljött a továbbjutást érő második helyre a csoportban, november 29-én a fehérorosz BATE Boriszov vendége lesz.

Az L jelű négyes másik csütörtöki meccsén az angolok 1-0-ra győztek Boriszovban és már továbbjutottak.

Ismét nyert a Videoton a PAOK ellen, továbbjutó helyen állnak

Fotó, címlapi kép: MTI/Illyés Tibor

Jó előjelekkel vághatott neki a magyar bajnok a PAOK elleni újabb összecsapásnak, hiszen két héttel ezelőtt a görögök otthonában – nagy bravúrt végrehajtva – 2-0 arányú győzelmet aratott. A két együttes abban a tudatban lépett pályára, hogy a győztes – a továbbjutás szempontjából – kedvező helyzetbe hozza magát, ugyanis a kilencpontos Chelsea mögött mind a PAOK-nak, mind a Vidinek 3-3 pontja volt. Ráadásul a forduló előtt a BATE Boriszov is ugyanannyi ponttal állt a csoportban.

A hazaiak edzője, Marko Nikolic ugyanazt a kezdőt küldte pályára, mint Szalonikiben, a vendégek trénere, Razvan Lucescu három helyen változtatott.

Az első negyedórában nem estek egymásnak a csapatok. Ugyan a görögök birtokolták többet a labdát, de mezőnyfölényük meddőnek bizonyult. A hazaiak megszállták saját térfelüket és igyekeztek a megszerzett labdákkal néhány érintésből az ellenfél kapuja elé kerülni. A folytatásban is inkább a Vidi akarata érvényesült, a PAOK-nak láthatóan nem ízlett a szívós, kemény védekezés. Az első félidő kaput eltaláló lövés, így természetesen gól nélkül ért véget.

Fordulást követően nem kellett sokat várni arra, hogy "felrobbanjon"" a stadion: az 50. percben az előrehúzódó Vinícius beadását Georgi Milanov gyönyörűen fejelte a görög kapuba. A hátrányban lévő PAOK megpróbált nagyobb nyomást helyezni a fehérvári védelemre, amely jól állta a sarat. A 79. percben Nikolov lábában volt a meccset eldöntő gól, de 18 méteres lövését üggyel-bajjal védte Alexandrosz Pahalakisz. A 84. és a 91. minutumban a vendégek igen közel kerültek az egyenlítéshez, ám előbb Vinícius a gólvonal közeléből vágta ki Diego Biseswar lövését, majd Pontus Vernbloom életerős próbálkozása centiméterekkel kerülte el Kovácsik Ádám kapuját. A görögök elkeseredetten küzdöttek az egyenlítésért, de nem tudtak eredményesek lenni, így a Vidi újabb bravúrjával nagy lépést tett az áhított továbbjutás felé.

Európa-liga, csoportkör, L csoport, 4. forduló: Vidi FC – PAOK (görög) 1-0 (0-0)

Groupama Aréna, 17 208 néző, v.: Palabiyik (török)

gólszerző: Milanov (50.)

sárga lap: Fiola (20.), Hadzic (49.), Nikolov (59.), illetve Léo Jabá (29.), el-Kadduri (46.), Sahov (82.)

Vidi FC:

Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, Hadzic, Pátkai – Huszti (Kovács I. 66.), Milanov (Nikolov 58.) – M. Scepovic (Hodzic 77.)

PAOK:

Pahalakisz – Léo Matos, Varela, Crespo, Tosca – Sahov, Vernbloom – Limniosz (Biseswar 60.), el-Kadduri (Akpom 63.), Léo Jabá (Warda 70.) – Prijovic

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Majd a BATE helyre teszi őket. Hogy is volt az első meccsen szeptember 20.-án? Videoton-BATE 0-2.
namihami
Elég annyit mondani erről a görög csapatról, hogy egy magyar csodacsapat (tele gazdasági menekülttel, akik ebben az esetben persze nem migráncsok) kétszer tudta lezakóztatni.
Jobban járnak ha inkább ouzót isznak és szirtakiznak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.