A MTK 3-2-re legyőzte a vendég Puskás Akadémia együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában szombaton.

Az MTK Budapest – közelgő – 130. születésnapja alkalmából a Baráti Körrel és a szurkolói csoportokkal egyeztetve, egykori – szándékosan nem labdarúgóiról, hanem más sportágakban kimagasló eredményeket elérő – sportolóiról nevezte el stadionjának kapuit. A szombati ünnepélyes leleplezésen – Deutsch Tamás klubelnök társaságában – részt vett az öt névadó közül egyedüliként élő Wichmann Tamás. A kilencszeres világbajnok kenus mellett a további bejáratoknál névtábla őrzi a 22-szeres világbajnoki aranyérmes asztaliteniszező Barna Viktor, valamint az egyaránt olimpiai bajnok birkózó Weisz Richárd, vívó Tordasi Ildikó és ökölvívó Török Gyula emlékét.

A mérkőzés elején a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, mezőnyfölényük a 26. percben gólt eredményezett. A zárt védekezésre koncentráló, így támadásban keveset mutató, csak kontrákból veszélyeztető vendégek még a szünet előtt egyenlítettek.

A második játékrész elején a hazaiak két elmaradt büntetőt kértek számon Berke Balázs játékvezetőn – előbb Lencse, majd Gera Dániel volt a szenvedő fél és a leghevesebb reklamáló –, majd másodszor jutottak vezetéshez. Az MTK kontroll alatt tartotta a játékot, ám a felcsútiak megint bő tíz perc elteltével egyenlítettek.

A 81. percben a mindössze két perce pályán lévő cserecsatár, Torghelle Sándor kapásból szerzett góljával harmadszor került előnybe az MTK, amely a lefújásig megőrizte előnyét, így másodszor is legyőzte a szezonban a Puskás Akadémiát. A felcsúti csapat továbbra is nyeretlen vendégként az idényben: egy döntetlen mellett hatodszor kapott ki.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Ajjaj, szerencsétlen "szegény" akadémikusaink megint és megint és megint egy gint, ismét kikaptak. Lehet nincs elég stadiom, esetleg a fizukicsi olyan kicsi, hogy nagyító kell hozzá.

Vagy mikroszkóp.
cikicakk55
Tessék nekik magasabb fizetést adni,mert azért a rongyos havi egy millióért nem fognak 2x 45 percet rohangálni. Nem is tudnának,mert a tüdejük a fűtől már nem működik rendesen a májuk meg az alkoholtól. Szegények annyira betegek és elvárják tőlük,hogy focizzanak és még nyerjenek is. Az is csoda,hogy képesek ennyit szaladgálni még labda nélkül is.
Clavigo
Még egy stadijjjont Felsőcsutkára...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.