Egyelőre nem kapnak tulajdonrészt a DVTK labdarúgócsapatának szurkolói a klubot működtető társaságban.

A többségi tulajdonos megfúrta, hogy tulajdonrészt kapjanak a DVTK szurkolói

A miskolci polgármesteri hivatal Kriza Ákos polgármesterre hivatkozva arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Diósgyőri Futball Club (DFC) Kft. szerdai taggyűlésén

a többségi tulajdonos Borsodsport Invest Kft. képviselője nem járult hozzá a diósgyőri szurkolók egyesületének tulajdonossá válásához a DFC-ben.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a Diósgyőr Szurkolók Közössége – Egyesület múlt csütörtökön megtartott nyílt ülésén ellenszavazat nélkül döntött arról, hogy elfogadja a miskolci önkormányzat kétszázalékos felajánlását a kisebbségi tulajdonrészéből. A szurkolói egyesület azt a szándékát is kinyilvánította akkor, hogy a DFC Kft. többségi tulajdonosa ugyancsak kétszázalékos tulajdonrészének felajánlásáról tárgyalásokat kíván kezdeményezni.

A klub honlapján megjelent beszámolóban az olvasható, hogy a DFC Kft. 51,6 százalékos többségi tulajdonosa "támogatja, hogy a szurkolók a jövőben nagyobb bepillantást nyerjenek a klub életébe", egyúttal jelezte, elfogadja "a Miskolc Holding Zrt. indítványát a szurkolói tulajdonrész szerzésével kapcsolatban, amennyiben az előterjesztés a hatályos jogszabályoknak megfelel".

Két százalékot ajánlott fel a polgármester

Kriza Ákos szeptember 28-án ajánlotta fel ingyenesen a szurkolóknak a kétszázaléknyi tulajdonrészt a kisebbségi tulajdonosként birtokolt csaknem 49 százaléknyi hányadból. A polgármesteri hivatal szóvivője akkor azzal indokolta a felajánlást, hogy

az élvonalbeli csapat teljesítménye és sikertelensége miatt csalódott szurkolók számára "szinte feltárhatatlan, hogy a diósgyőri foci sportszakmai vezetése miért került 2018 őszére ilyen állapotba", mert a döntéshozatali rendszer kizárólagosságon alapul, "a gazdasági-társasági döntéseket megalapozó információk felett csak a többségi tulajdonos, vagy a többségi tulajdonos éppen aktuális megbízottja rendelkezik".

A szerdai taggyűlésen másban sem értettek egyet a felek, ugyanis a klub honlapja szerint a Borsodsport Invest napirendipont-módosításként javasolta felvenni a 900 millió forintos tőkeemelés végrehajtását, a megosztásra azt a javaslatot tette, hogy a többségi tulajdonos 700 millió forinttal, a kisebbségi tulajdonos a maga részénél kisebb mértékben, 200 millióval járuljon ehhez hozzá a jelenlegi tulajdoni arányok fenntartása mellett.

"Erről természetesen szó sem lehet: feneketlen kútba nem lehet közpénzeket dobálni" – áll válaszul az önkormányzati közleményben.

Mindkét rendezetlen kérdés ügyében a többségi tulajdonos új taggyűlés összehívását kezdeményezte.

Ami viszont rendeződött, az a stadion üzemeltetése, ugyanis szerdán aláírták az erre vonatkozó szerződést, amely alapján öt éven keresztül a DVTK labdarúgó-szakosztályát működtető DFC Kft. üzemelteti a tavasszal átadott DVTK Stadiont.

A Diósgyőr 14 forduló után a 10. helyen áll a 12 csapatos OTP Bank Ligában.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
"feneketlen kútba nem lehet közpénzeket dobálni"
Dehogynem !
Különben hogy alakult ki az a tartozás, amit a polgi gazdaállata átvállalt nemrégen ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.