Leginkább a magyar labdarúgócsapatok nemzetközi versenyképességét segíti, ha a sportolók és sportszakemberek esetében a parlament hozzájárul az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulással (EKHO-val) adózó jövedelem felső határának növekedéséhez.

Az MTI megkeresésére a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője, Sipos Jenő azt válaszolta: a döntés a szervezetet közvetlenül nem érinti ugyan, ám a klubok visszajelzései alapján igen jók a tapasztalatok az említett adózási nemre vonatkozóan.

Jelentősen javult a pénzügyi fegyelem a professzionális labdarúgás világában. Megszűnt az a visszaélésekre is lehetőséget adó gyakorlat, hogy egyesületek rejtett, be nem vallott, áttekinthetetlen módon fizették ki játékosaikat, edzőiket

- mondta a szóvivő.

Hozzátette:

amennyiben a parlament meghozza a döntést, akkor az elsősorban a legsikeresebb magyar klubcsapatokat érintheti, hiszen ahhoz, hogy azok nemzetközi versenyképessége növekedjen, versenyképes, Magyarországon kiemelkedőnek számító fizetésekre van szükség.

"Fontos, hogy az esetleges többletigények hasonló módon és szabályozás alapján legyenek kiegyenlítve, mint a korábbi időszak kifizetései, ezzel is erősítve az egyszerűséget és átláthatóságot, valamint a közteherviseléshez való hozzájárulást" – hangsúlyozta Sipos Jenő.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"...a legsikeresebb magyar klubcsapatokat érintheti, hiszen ahhoz, hogy azok nemzetközi versenyképessége növekedjen, versenyképes, Magyarországon kiemelkedőnek számító fizetésekre van szükség." Csak azokat kell leszarni, aki ezt jövedelmet előállítják. Egyenlőre a magyar klubcsapatok, a stadionok üzemeltetési költségét sem állítják elő.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
"...a legsikeresebb magyar klubcsapatokat érintheti, hiszen ahhoz, hogy azok nemzetközi versenyképessége növekedjen, versenyképes, Magyarországon kiemelkedőnek számító fizetésekre van szükség." Csak azokat kell leszarni, aki ezt jövedelmet előállítják. Egyenlőre a magyar klubcsapatok, a stadionok üzemeltetési költségét sem állítják elő.
kereső
@Eladott Ország: majd a TAO 2019-től.Mert most már üzemeltetésre-és fenntartásra is lehet támogatást kérni. Vakulj paraszt- a dicsőséges kétlábú botlábúakat Te fizeted ezután-és te tartod fenn a magántulajdonban lévő klubokat. Gratula!
justhpeter
Jenő ! Az öregség csak akkor baj, ha hülyeséggel párosul.
S ha már itt tartunk. Lenne egy kérdésem.
Tegyük fel, a magán kézben lévő csapatok gazdasági szemlélete nem egyoldalú. Mondjuk Tegyük fel, bár nem igaz.
Egy egészséges szemléletnél ha a csapat fenntartására és a stadion fenntartására az állam az adófizetők pénzéből ad, akkor a nemzetközi kupában szereplő csapataink a szereplés után járó pénzből a kapott TAO-pénzek arányában visszafizetnek az adófizetőknek ?
Eladott Ország
Sipos Jenő, csak olyan becsületesen, ahogy a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságánál. Csak az elmúlt 2 évben 20 milliárd (!!!) forint ment el külföldi klubok támogatására és ez még messze nem a végleges szám. Ez pedig csak a foci. Emellett kórházak, iskolák és (multifunkcionális) sportcsarnokok épülnek a világ minden táján. Ezeket azonban nem Orbán fizeti – noha strómanjai által bőven lenne rá keret –, hanem mi, mindannyian. Miközben idehaza az egészségügyi rendszer, valamint az oktatási rendszer is romokban van, a külhonba szakadt nemzettársaink milliárdokat kapnak "nemzethy" kormányunktól. Nincs forrás a tanárok, az orvosok, esetleg a tűzoltók fizetésének megemelésére, van viszont forrás külföldi országok sportjának felvirágoztatására. Mégis milyen alapon? Ameddig ugyanis Orbán azon dolgozik, hogy újra létrehozza az egykori Nagy-Magyarországot, addig a fiatal magyarok igen nagy százaléka inkább elhagyja saját otthonát ahelyett, hogy egy, a saját nemzetét nyomorba taszító diktátor országának lakója legyen. Orbán Viktor nem a magyar nép megmentője, hanem történelmének egyik legkorruptabb, legmocskosabb figurája, a diktatúra újbóli kiépítéséért felelős utolsó gazember. Ezt jó lenne észben tartani határon innen és túl egyaránt. Egyébként meg rohadjatok meg!
kokopelli
@Eladott Ország: ß@r sem lehet belőle! Csak kimondottan gazdasági alapon lehet
focicsapatot üzemeltetni!Részvénytársaságként,vagy hagyni kell! (FC Bayern München AG)
(Futbal Club Bájern München RészvényTársaság!)..és kész!... nem az emberek adójából!!
Lepényleső
Síposnak is van kicsi orcája,minden elfér rajta.
Eladott Ország
@kokopelli: És majd csodálkozunk, hogy miért emelkednek majd permanensen a helyi adók, illetve milyen adókat fognak még kiagyalni a tanácsházán, hogy fenntartsuk a stadionok üzemeltetését és a falábúak több milliós havi fizetését. Rohadjanak meg!
kokopelli
@Eladott Ország: biztos vagyok benne,hogy a Bayern több adót fizet,mint az összes
magyar egyesület bevétele,a " Jászkiskukaraf@ß@ FC-től" az NB I. bajnokáig! (az is lehet
hogy havonta többet !)Puskás másképp gondolta a "kis pénz kis foci,nagy pénz nagy foci-t"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.