Már januárban dönthet a kormány a Digitális Sport Stratégiáról, melyről fórumot rendeztek az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A sportstratégia tervezete a Digitális jólét program 2.0 keretében készült el. A pénteki rendezvényen Dénes Ferenc, a Digitális Sport Tudásközpont vezetője, Fazekas Attila sportért felelős helyettes államtitkár, valamint a két szakmai partner, a Testnevelési Egyetem és a Debreceni Egyetem képviselői tartottak előadást annak különböző területeiről.

Gál András Levente, a Digitális jólét program szakmai vezetője az MTI-nek elmondta a DJP-vel a 2015-ös elindításától kezdve az a célja a kormánynak, hogy a magyar polgárok és közösségek nyertesei legyenek a digitalizációs változásoknak. Jelezte, hogy ez volt a cél a sportstratégia kialakításánál is, és az előadások során is a digitalizáció pozitív hatásait, lehetőségeit emelték ki az előadók.

Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem rektorhelyettese arról beszélt, hogy külföldön egyes szövetségeknél már nem csupán egy-egy mérkőzésen vagy egyéb sporteseményen történteket elemző programokat használnak, hanem olyanokat is, melyek feladatokat javasolnak a jobb eredmény eléréséhez.

A DJP szakmai vezetője megemlítette, hogy az e-sport külön téma volt a fórumon, és külön szegmensét képezi a stratégiának is. Mint mondta, az e-sporttal kapcsolatban sokféle véleményt lehet hallani, ám fontos foglalkozni vele, mert kimutatások szerint az országban 3,5 millióan vannak, akik rendszeresen űznek digitális játékokat.

Gál András Levente hozzátette, százoldalas munka készült el, amit véleményezésre küldenek a sportági szövetségekhez, egyesületekhez, emellett pedig már egy feladatkijelölő kormányhatározat tervezete is elkészült. Ennélfogva bízik benne, hogy január második felében dönthet róla a kormány.

A stratégiák fontosak, de a kormány a határozatában határozza majd meg a cselekvése kereteit, jelöli ki a feladatok felelőseit és azok végrehajtásának határidőit

- jegyezte meg a DJP szakmai vezetője, aki azt is hozzátette, hogy márciusig valamennyi sportági szövetséghez ellátogatnak, és egyeztetnek velük arról, hogy sportági stratégiáikban milyen szerepet szánnak a digitalizációnak. Fontosnak nevezte, hogy a szövetségek fogékonyak legyenek, a digitalizáció beépítésében, felhasználásában pedig segít majd nekik a Digitális Sport Tudásközpont.

Fazekas Attila sportért felelős helyettes államtitkár az MTI-nek elmondta, hogy az Emmi szakállamtitkársága adta a szakmai hátteret a DJP keretei között kidolgozott digitális sportstratégia tervezetének kialakításához. A digitális stratégia bevezetésében rejlő lehetőségekről példaként említette, hogy cél egy olyan adatbázis kialakítása, melyen keresztül a rendszeresen szabadidősportot űzők regisztrálhatnák magukat, a regisztrációjuk segítségével egy másik adatbázisból hasznos információkat kaphatnának, melyek megkönnyítenék és segítenék a sporttevékenységüket.

Mint mondta, a stratégiának négy szegmense van, a felnőtt versenysport, az utánpótlássport, a szabadidősport és az e-sport, és mind a négy esetében külön intézkedéseket javasol a tervezet.

Forrás: MTI

Itthon - 2019. May 26., 09:55
Sorra dőlnek a rekordok az EP-választáson
Itthon - 2019. May 26., 08:06
21 európai ország választ vasárnap
Itthon - 2019. May 26., 09:30
Nem gond, ha más néven szavaz

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sonikella
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top...
kissé felnőttem
a kórház stratégia nem fontos? a sport az igen ??? kurva egy nézőpont ám
tudode
Na ne!
.
Az EGÉSZSÉGÜGY stratégiájának kellene ELŐNYT élvezni, még akkor is, ha a BETEGÜNK a mai Király TV szpicsen megcáfolga Kaslert
.
----- Nagy béremelést jelentett be Kásler
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nagy_bere...
.
(...) Négy év alatt négy lépcsőben emelik a béreket, ez 2022-re 72 százalékos emelést jelent - mondta a politikus az MTI tudósítása szerint.
.
2019 júliusától 8 százalékkal, 2020 januárjában 14 százalékkal, majd az év novemberében ismét 20 százalékkal emelkedik a bérük, 2021-ben pedig újabb 30 százalékkal - ismertette Kásler Miklós."""(...)
.
Erre ma milyen módon reagált a MINDENRE HATÓ a fejét kaparászva?
.
(,,,) "hát, én vakartam a fejem búbját, mikor a miniszter úr javaslatát megtette."
.
Állítása szerint sok órát dolgoztak Varga Mihály pénzügyminiszterrel Kásler Miklós javaslatán, hogy azt "képesek vagyunk-e teljesíteni."
.
"Persze ha vállaltuk, akkor azt teljesíteni kell, de ez nincs garantálva abban az értelemben, hogy nem tudjuk, hogy a következő években hogyan teljesít a magyar gazdaság,"
tette hozzá. .
------------------------------
.
Tehát STRATÉGIAI ÁGAZAT a sport, amelyre több mint EZER MILLIÁRD vált narancsköddé olyan Vizes stadionra, amely KÖSZÖNŐVISZONYBAN sincs a tervezettel:
.
Lehet válogatni a cikkek között:
.
https://www.google.hu/search?q=milli%C3%A1rdo...
.
Mi kéne még ha vóna?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2019. May 25., 22:04
Magyar Kupa-győztes lett a Vidi
Szórakozás - 2019. May 25., 20:53
Ez a film nyerte az Arany Pálmát!