A címvédő Mol Vidi FC 2-0-ra kikapott az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában szombaton.

Kiegyenlített, helyzetek nélküli mezőnyjátékot követően Fiola Attila hibáját kihasználva – a válogatott védő röviden tette haza a labdát a kapus Kovácsik Ádámnak – a szemfüles Novothny Soma szerzett vezetést a házigazdáknak a 26. percben. A jó tempójú találkozón az Újpest hét perccel később megduplázta előnyét: Obinna Nwobodo ziccerben lépett ki, majd higgadtan gurított a fehérvári kapuba. A Vidit megzavarta a két kapott gólt, a vendégcsapat igyekezett ugyan átvenni az irányítást, de veszélyt csak szögleteket követően tudott kialakítani a zártan védekező újpestiek kapujánál.

A térfélcsere után mindkét oldalon sok volt a technikai hiba, így nem alakulhatott ki folyamatos játék és a kapuk sem forogtak veszélyben. A vendégek a folytatásban bő tíz perc alatt mindhárom cserelehetőségüket kihasználták. Sikerült felpörgetniük a tempót és irányítani a mérkőzést, de a gól továbbra sem volt benne a játékukban. Beszorult saját térfelére az Újpest, amely lelkes csapatmunkával megtartotta kétgólos előnyét a lefújásig.

Az Újpest 2016. február 13. óta először győzte le a fehérváriakat, akik azóta két döntetlen mellett hat alkalommal nyertek. Az újpestiek a győzelem nélkül letudott három legutóbbi bajnoki mérkőzést – és a Magyar Kupából való kiesést – követően gyűjtötték be újra a három pontot, míg a Vidi sorozatban aratott három bajnoki siker után szenvedett a vereséget.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.