A Ferencváros 1996 óta először nyerte meg a férfi vízilabda Magyar Kupát, miután a vasárnapi döntőben hat góllal legyőzte a Miskolcot a Komjádi Uszodában.

A vasárnapi találkozó csak az első negyed közepéig volt szoros: a Fradi 2-0-s vezetése után a miskolciak még egyenlítettek, ezt követően viszont egyértelműen a fővárosiak akarata érvényesült, és az öt gólig jutó Varga Dénes vezérletével ilyen arányban is megérdemelten nyertek.

"Ez a diadal a csapatjáték diadala, annak a munkának, amit mindenki beletesz. Ez a legfontosabb eleme a játékunknak. Persze vannak mindig meghatározó játékosaink, de nem egy személyre épül a csapat"

- fogalmazott a magyar szövetség honlapján a finálé után Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője. Megjegyezte, úgy érezte, sokat kivett mindkét csapatból az elődöntő, ennek tudható be a lassabb ritmus, a sok hiba.

Az elődöntőben és a döntőben is öt-öt gólt szerző Varga Dénes kijelentette: a mostani jó teljesítménye a visszaigazolása annak, hogy jó ötlet volt nyáron kihagynia a válogatott programot.

"Szükséges volt a feltöltődés"

- fogalmazott az olimpiai bajnok játékos.

A Ferencváros ezzel a magyar bajnoki cím, az Eurokupa-győzelem, valamint az Európai Szuperkupa megnyerése után negyedik trófeáját gyűjtötte be 2018-ban.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.