A rendezők korábbi közlésével ellentétben mégis a cseh Ondrej Bisaha, Petr Tesinsky páros nyerte meg a jubileumi, 20. alkalommal megrendezett és szombaton befejeződött Szilveszter-ralit.

A javarészt a Hungaroring területén kijelölt, hat gyorsasági szakaszból álló, több mint 50 kilométeres pálya teljesítése után eredetileg a cseh Bisaha, Tesinsky kettőst hirdették ki győztesnek. Mögöttük a Velenczei Ádám, Szedő Csaba duó lett a második, míg a harmadik helyen az ifjabb Kiss László, Nyirfás Yulianna kettős végzett. A két magyar páros az utolsó gyorsasági szakaszon egyformán 15 másodperces büntetést kapott.

Később a cseh duót pályaelhagyás miatt 30 másodperces büntetéssel sújtották, így ekkor Velenczeiéket hirdették ki győztesnek. Estefelé azonban kiderült, hogy egy ízben ők is elhagyták a kijelölt pályát, ezért utólag 15 másodperces büntetést kaptak, így végül mégis a csehek ünnepelhettek.

A 20. Szilveszter-ralin hat országból több mint 200 – a magyarokon kívül cseh, osztrák, lengyel, szlovák és német – versenyzőpáros állt rajthoz.

A hagyományos óévbúcsúztató ralin a szervezők 11 kategóriában hirdettek győztest, és Garamvölgyi Zoltán főszervező szerint minden szempontból sikerrel zárult a rendezvény.

"Köszönjük a közönségnek, hogy komolyabb probléma nélkül meg tudtuk rendezni az eseményt, hiszen több ezer néző volt jelen a helyszínen, és mindvégig nagyon fegyelmezetten, az előírásokat betartva követték figyelemmel a versenyt" – nyilatkozta az MTI-nek Garamvölgyi. Hozzátette, hogy az időjárás szombat reggelre virradóra "nem volt kegyes" a szervezőkhöz, a kijelölt gyorsasági szakaszok nagy részén ugyanis jegesre fagyott a burkolat. "A Hungaroring aszfaltját nem lehet sózni, ezért máshogyan kellett megoldanunk a problémát, ami eredményezett egy kis csúszást a programban, ennek ellenére sikerült időben befejeznünk a programot" – mondta a főszervező.

Végeredmény, Szilveszter-rali (6 gyorsasági szakasz, 52,9 km):

---------------------------------------------------------------

1. Ondrej Bisaha, Petr Tesinsky (cseh, Skoda Fabia R5) 36:34.1 perc

2. Velenczei Ádám, Szedő Csaba (Skoda Fabia R5) 8.4 mp hátrány

3. ifj. Kiss László, Nyirfás Yulianna (Ford Fiesta R5) 45.1 mp hátrány

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.