2,3 millió eurót, azaz átszímtva 645 millió forintot költöttek csak töréskárra A Toro Rossonál, Pierre Gasly és Brendon Hartley hibái után.

Csak a pilóták hibái miatt több mint 600 milliót költöttek egy Forma 1-es csapatnál

Fotó: AFP

Ezt a csapatfőnök Franz Tost a Motorsport.com-nak, amelyet az Index idéz. A cikkben idézett Tost kiemeli a 2018-as szezon csúcspontjait – Gasly negyedik helyét Bahreinben, illetve a monacói és budapesti hatodik helyeit, valamint a spái és mexikói pontszerzéseket, már áttér a komolyabb anyagi kárt jelentő bukásokra:

A Spanyol Nagydíj első körében történt balesetre, amikor Gasly a pályán keresztbe fordulva csúszó Romain Grosjeanba ment bele,

A Francia Nagydíj első körös balesetére, amiben Gasly szintén vétlen volt,

Hartley és Lance Stroll kanadai ütközésére,

Amikor Hartley kocsijában felmondta a szolgálatot a felfüggesztés Silverstone-ban,

Valamint, mikor Monzában a rajt után azonnal összekoccant az új-zélandi Stoffel Vandoorne-nal és Marcus Ericssonnal, így még az első kanyarig sem jutott el.

Érdekes módon a drágább balesetek között nem említette Hartley barcelonai bukását, ami után szó szerint kettétört a Toro Rosso.

2019-ben a kevesebb törés mellett kiegyensúlyozottabb teljesítményt vár a csapattól Tost, ehhez viszont már két új pilótája is kelleni fog, hiszen a Gasly, Hartley kettős helyett Danyiil Kvjattal és Alex Albonnal folytatják jövőre.

(Index)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.