Andrea Petkovic a pályán esett össze, és nem is bírta folytatni a meccsét. Egy másik sportolón is kifogott a hőség a versenyen.

A korábban a top 10-et is megjárt Petkovic az első szettet rövidítéssel nyerte 7:6–ra, a másodikban viszont éppen 4:3–ra vezetett román ellenfele, mikor 30 mindnél egy return után összeesett, és a földön zihálva próbálta összeszedni magát.

A 31 éves teniszezőnő ettől láthatóan nem lett jobban, így többen a segítségére siettek, és hiába próbált felállni, újból a földre került. Pár perc múlva már az orvosi stáb is odaért, akik megmérték Petkovic pulzusát és vérnyomását, később sikerült felkelnie a német játékosnak, de csak a székéig jutott, nem tudott újra teniszezni.

Összeesett a németek sztárja az Australian Openen

Fotó: Twitter

A meccset így végül Begu nyerte meg, a német pedig a meccs után arról beszélt, hogy a hőség lehetett az oka a rosszullétének. Mint mondta, múlt héten influenzás volt, a legyengült szervezete pedig valószínűleg nem tudott megbirkózni a terheléssel. Petkovic elmondta, az orvosa engedélyezte, hogy játsszon, és bár kicsit gyengének érezte magát a meccs előtt, erre azért nem számított.

Jól éreztem magam, a második szett elején viszont kezdtek jelentkezni a koordinációs gondok a dehidratáltság és a hőség miatt. A mai meccs nagyon megterhelő volt, mindent megtettem ameddig csak tudtam, de végül beleütköztem egy falba. Ennek ellenére nagyon büszke vagyok magamra, mert az elmúlt napokban jó pár nehézséggel kellett szembenéznem.

– értékelt a teniszezőnő.

Nem ő volt egyébként az egyetlen játékos, akit ápolni kellett meccs közben: a brit Heather Watsont a szorongás és a hőség kombinációja hátráltatta hétfőn, az orvosoknak is foglalkozni kellett vele, és valószínűleg részben emiatt szenvedett simán, 6:1, 6:2-es vereséget a horvát Petra Martic ellen.

(Index)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.