A Hertha BSC magyar kapusedzője szerint a pénz nem minden, ha a tehetséges szakembereket félretolják.

Kemény kritikát fogalmazott meg a hazai fociról a Németországban sikeres magyar edző

Fotó: herthabsc.de

Petry Zsolt a Nemzeti Sportnak mondta el a véleményét a magyar fociról.  Szerinte örömteli, hogy a kormány sok pénzt áldoz a sportra, az akadémiák felépítésével is egyetértek, de ott a kérdés: ha a körülmények Európa-szintűek, miért nem termelünk minőséget?

"Ha a gyönyörű színházban bársonyszékek várják a közönséget, de csak tíz-tizenöt néző vált jegyet, nem lehet, hogy a színészek képességeivel vagy az előadás színvonalával vannak gondok? "

A szakember felveti, hogy talán nem fektetnek elég energiát a szakmai munkába, az is lehet, hogy kevés képzett szakember dolgozik Magyarországon, esetleg rossz a rendszer.

„A futball egyetlen európai országban sem kapott akkora esélyt, mint Magyarországon a taopénzek révén. Ám biztos, hogy mindig arra költötték, amire kellett volna? ”

Szerinte technikailag, taktikailag és fizikailag bárkit fel lehet készíteni, de a megfelelő mentalitást sokkal nehezebb kialakítani. Ugyanakkor, ha a gyerek túl korán százezres fizetést kap, kiölik belőle a megfelelő értékeket – zárta a gondolatot.

(444)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.