Saját weboldalán jelent meg egy interjú Hosszú Katinkával. Az úszónő a tokiói olimpiára való felkészülésről, a zavaros tavalyi év lezárásáról és új edzőjéről is mesélt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Iron Lady (@hosszukatinka) által megosztott bejegyzés,

Az IRON SWIM oldalon közölt interjút a HVG szúrta ki. Ebben az úszóklasszis elmondja: bár most energikus és motivált, gyakran ő is rányom reggelente a szundira. Gőzerővel készül a tokiói olimpiára, év elején pedig Hawaiin volt edzőtáborban.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Iron Lady (@hosszukatinka) által megosztott bejegyzés,

Én sem vagyok robot, nem úgy kelek fel minden nap, hogy Tokióban megnyerem az olimpiát. Ma például könnyen keltem, mert tegnap utaztunk haza Luxemburgból, délután csak pihentem, az otthoni dolgokat intéztem. Nekem ez volt a vasárnap a verseny után, kipihentem magam. Ilyenkor energikus vagyok, alig várom, hogy menjek a tornaterembe, ahogy ma reggel is. Ha megkérdezel pénteken, egész mást mondanék. Olyankor én is rányomok a szundira, háromszor is, már be van építve a rutinomba. Saját taktikám van arra, hogy győzzem meg magam a felkelésről. Mivel szeretek kávézni, és a kávé pozitív gondolatokat ébreszt bennem, azt mondom, hogy kávézom egyet az ágyban, persze ilyenkor már nem is fekszem vissza. Utána eszembe jut, hogy Árpi és a csapattársaim is felkeltek, most írjak nekik egy sms-t, hogy mégsem megyek.

A nehezebb pillanatokban én sem vagyok annyira motivált, csak apró lépésenként haladok, örülök a kis győzelmeknek és a vége természetesen az, hogy itt vagyok reggel hatkor

- mesélte Katinka az interjúban.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Iron Lady (@hosszukatinka) által megosztott bejegyzés,

Hosszú Katinka fél éve dolgozik együtt új edzőjével, Petrov Árpáddal.

Az interjúban elismeri, Petrov nincs könnyű helyzetben, mert sokkal nehezebb egy tapasztalt versenyzőt átvenni, mint felnevelni egy tehetséget. Ennek ellenére együttműködésük sikeres, edzője pedig egyre magabiztosabb és szigorúbb vele.

Árpi nagyon jó külső szem, jól meg tudjuk beszélni a dolgokat. Egyre szigorúbb, egyre magabiztosabb. Azt azért el kell ismerni, hogy nincs könnyű helyzete, mert sokkal nehezebb beleállni a munkába egy tapasztalt versenyzővel, mint felnevelni egy tehetséget, amikor edző és tanítvány együtt csiszolódnak, nőnek. Ám Árpi nagyon rugalmas, jól kezeli a helyzetet. Muszáj brutálisan őszintének lenni! Ha valami nem tetszik, azonnal mondani kell, és ez mindkét részről jól működik

- mondta Katinka.

A tokiói olimpiáig még másfél év van, Katinkának addig kell kitartania, de egyelőre nagyon élvezi a hajtást, el sem tudja képzelni, hogy egyszer vége lesz. Pedig vannak nehéz helyzetek is az úszónő életében: luxemburgi versenyén például a fáradtságtól belehányt a medencébe.

A luxemburgi verseny is jó megerősítés volt számomra, belül olyan boldogságot éreztem vasárnap, nem érdekelt, hogy ki néz, hányan vannak körülöttem, örültem, hogy ott vagyok, és újra rájöttem: imádom csinálni az egészet! Pedig a 100 gyorson, három megnyert szám után, már annyira kivoltam, hogy szó szerint belehánytam a medencébe, de úsztam tovább. Számomra maga az út a legjobb! Én az útban találtam meg a szépséget, imádom!

Hozzátette:

Úgy gondolom, minden embernek meg kell találnia azt az utat, ami az övé. Én most a saját utamon haladok, és az úszásban is sok kihívás van még, nagyon dinamikusan fejlődik ez a sportág. Minden értünk, az úszókért történik. Élvezem ezt az utat, a tokiói felkészülést, az úszásban zajló változásokat!

Forrás: ironswim.hu, HVG, Blikk

Címlapi kép: Instagram

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Bayer Zsolt írhatna egy cikket erről a medencébe hányásról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.