Piros Zsombor hősies küzdelemben kikapott az esélyesebb Philipp Kohlschreibertől pénteken a Németország-Magyarország párharc nyitányán a tenisz Davis Kupa frankfurti selejtezőjében.

Piros Zsombor hősiesen küzdött, de a németek vezetnek a Davis-kupa meccsen
Fotó: Pixabay

Az előjelek egyértelműen Kohlschreiber mellett szóltak, aki negyeddöntős volt Wimbledonban, nyolc ATP-tornán diadalmaskodott, míg Piros még egyetlen ATP-verseny főtábláján sem szerepelt.

A világranglistán 371. magyar játékos remekül kezdett a 339 hellyel előtte álló Kohlschreiber ellen, aki saját bevallása szerint még a magyar csapat egyik tagjáról sem hallott előzőleg. A 19 éves Piros 1:1-nél agresszív támadójátékkal elvette 35 esztendős ellenfele adogatását, majd másodszor is "semmire" hozta a szerváját, a következőnél pedig három bréklabdát hárított (4:2). Az Australian Open 2017-es junior bajnokának fogadóként volt két labdája az 5:2-höz, majd 5:3-nál a veterán német szettlabdát hárított. Piros az újabb szettlabda ellenére nem tudta kiszerválni a játszmát, amely rövidítésbe torkollott, és ebben a magyarok elsőszámú teniszezője további szettlabdákat puskázott el, ám a hatodikat már kihasználta, így 1 óra 5 perc elteltével – óriási meglepetésre – játszmaelőnybe került.

A folytatásban elcsendesedett az ötezer férőhelyes Fraport Arena közönsége, ugyanis a magyar tinédzser egy csodálatos nyerő ütéssel 3:1-re meglépett, majd labdái voltak a 4:1-hez. A világranglista 16. helyén is megforduló Kohlschreiber rögtön visszabrékelt, Piros azonban nem roppant össze az elszalasztott lehetőségtől, elszántan küzdött tovább. A játszma végén az ellenfél volt jobb, aki 5:5-nél elvette a magyar adogatását, az utolsó 12 labdamenetből 11-et megnyert, így 7:5-tel kiegyenlített.

A Davis Kupa új szabályainak értelmében az utolsó szett következett, amelyben Piros 2:1-nél ápolást kért a vádlijára, majd elvesztette a szerváját. A következő gémben óriási szívvel játszva újra felzárkózott (3:3), csakhogy az ellenfél rákapcsolt, és 5:5-nél megint brékelt, aztán kiszerválta a meccset, amely 2 óra 40 percig tartott.

"Szomorú vagyok, mert magas színvonalon játszottam, de a második szettben a 4:1-ért szerváltam, és mégsem lett meg a győzelem. A harmadik játszmában sajnos én pukkadtam ki először, a vádlim kicsit cserbenhagyott" – nyilatkozott Piros némi keserűséggel a fordulatos meccsről az M4 Sport csatornának, hozzátéve, hogy remélhetőleg szombatra teljesen regenerálódik, mert akkor is nehéz meccs vár rá Alexander Zverev ellen.

A második találkozón a hazaiak sztárja, a tavaly ATP-világbajnok Alexander Zverev – aki harmadik az ATP-rangsorban – lép pályára az egyéni világranglista-helyezéssel jelenleg nem rendelkező Nagy Péter ellen.

A magyar és a német együttes 1936 óta ötször találkozott, és a németek 3-2-re vezetnek. A legutóbbi párharcra 1978-ban került sor Budapesten, akkor a Taróczy Balázs és Szőke Péter által alkotott magyar csapat 3-2-re verte az NSZK-t.

Davis Kupa-selejtező, Frankfurt:

Németország-Magyarország 1-0 – állás az első egyes után

-------------------------------------------------------

Philipp Kohlschreiber-Piros Zsombor 6:7 (6-8), 7:5, 6:4

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.