A Bayern München liverpooli, illetve a Barcelona lyoni vendégjátéka során sem született gól a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a párharcok keddi első mérkőzésén.

Liverpoolban a hullámzó játékot, s elsősorban taktikai csatát hozó első húsz perc után fokozatosan átvette az irányítást a hazai csapat, amely többször is helyzetbe kerülhetett volna a rivális kapuja előtt, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A kapu felé tartó lövések aránya az első játékrészben 11-4 volt a Vörösök javára, igaz, mindkét oldalon mindössze egy-egy kísérlet találta el ténylegesen a kaput.

Liverpoolban és Lyonban sem született gól

A szünet után fokozta a nyomást a Liverpool, és beszorította térfelére bajor ellenfelét, de helyzetekig ritkán jutott. Pedig többször sikerült veszélyes területre bevinnie a labdát a hazai játékosoknak, ott azonban kapkodtak és rontottak, illetve a német védelem a kapuja előterében jól zárt. A hajrára elfogyott a tűz és a lendület a hazaiakból, a vendégek pedig megelégedtek a döntetlennel.

A játéknap másik találkozóján a Barcelona mindkét félidőben mezőnyfölényt tudott kiharcolni a házigazda Lyonnal szemben. A nagy kedvvel és veszélyesen futballozó Lionel Messi vezérelte katalán vendégek előtt több lehetőség is adódott, de egyikkel sem tudtak élni.

A visszavágókat március 13-án rendezik.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:

FC Liverpool (angol)-Bayern München (német) 0-0

------------------------------------------------

Olympique Lyon (francia)-FC Barcelona (spanyol) 0-0

---------------------------------------------------

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.