Bizarr jelenetsor tarkította a vasárnapi esti Chelsea-Manchester City angol labdarúgó Ligakupa-döntőt. A hosszabbításának utolsó perceiben nem akarta lemenni a pályáról Kepa Arrizabalaga, pedig edzője lecserélte volna. Azt mondja: félreértés történt. 

Magyarázkodik a kapus, aki nem ment le a pályáról, mikor le akarták cserélni

Fotó: AFP

Ahogy arról tegnap már beszámoltunk: londoni Kékek olasz trénere közvetlenül a 11-es rúgások előtt le akarta cserélni a spanyol hálóőrt – a világ legdrágább kapusát –, aki a ráadásban kétszer is ápolást kért görcsölő lába miatt, a cserekapus, Willy Caballero már ott is állt a partvonal mellett bevetésre készen. Kepa azonban nem akarta elhagyni a játékteret. Végül már mindenki – játékostárs, edző, másodedző – kérlelte, hogy hajtsa végre a cserére vonatkozó utasítást, de ő ellenállt, Sarri pedig mérgében tombolt a kispadnál. A 11-esek előtt Antonio Rüdigernek kellett őt lefognia, hogy ne menjen neki Kepának.  A 24 éves kapus a 11-esek során ugyan megfogott egy lövést, de végül csapata a gól nélküli rendes játékidő és hosszabbítás után 4-3-ra alulmaradt.

Nem az történt, hogy visszautasítottam a lecserélésemet. A edző azt gondolta, nem tudom folytatni a játékot, és én csak jeleztem, hogy jól vagyok. Meg sem fordult a fejemben, hogy ellenszegüljek az edzőmnek, akit nagyon tisztelek és nem vonom kétségbe a döntéseit.

Sarri szerint – aki a ritkán látható jelenet egy pontján elindult kifelé a stadionból, de aztán megtorpant és visszafordult – "nagy hiba" volt, ami történt, ő azt hitte, a kapus megsérült és nem tudja folytatni a játékot, de később kiderült, hogy nincs baja, ezt a kispadhoz visszaérkező orvosok is megerősítették. Ezzel együtt úgy fogalmazott: Kepa jót akart, de rosszul csinálta.

A motivációja helyes volt, a magatartása viszont nem.

Sarri a Chelsea eredménytelen szereplése miatt hetek óta a támadások kereszttüzében áll, és ez a vasárnapi ügy a szakértők szerint tovább rombolta a tekintélyét a klubnál.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tavryni őrnagy
Szeretett volna még játszani, végülis igaza van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.