A Szlovákiában elszenvedett kétgólos vereség ellenére Marco Rossi szövetségi kapitány példásnak nevezte a magyar labdarúgó-válogatott játékosainak hozzáállását az Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

A vereség után Rossi: a játékosok hozzáállása példás volt

Túl sok hibát követtünk el, egyesek valós tudásuknál gyengébben játszottak, de mindenki példás mentalitással futballozott

- fogalmazott az olasz szakvezető, aki szerint csalódottak a kudarc miatt, ugyanakkor el kell ismerni, ha az ellenfél jobb volt.

Újságírói kérdésre válaszolva Rossi a széljátékkal volt elégedetlen, mert úgy vélte, egyrészt túl keveset használták, másrészt amikor használták, akkor sem elég agresszíven. Pozitívumként a hozzáállás mellett azt emelte ki, hogy játékosai jól támadták az üres területeket.

"Szoboszlai Dominikkel türelmesnek kell lenni. Nem tetszett, hogy sokan azonnal a kezdőcsapatba követelték" – mondta Rossi az 54. percben becserélt újoncról arra utalva, hogy a Salzburg 18 éves középpályása csak az elmúlt hetekben mutatkozott be a klubjában is. "A következő tíz évben meghatározó játékosa lesz a válogatottnak is, de időt kell neki hagyni, lépésről lépésre, meccsről meccsre kell felépíteni, nem szabad túl nagy terhet rakni rá".

A szakember a cseréket illetően elárulta, Kleinheisler Lászlót izomprobléma miatt kellett lehoznia.

Az ellenfélről úgy nyilatkozott, hogy kivétel nélkül eltalálta a kezdő tizenegyét, így a szlovákok egyáltalán nem tudták meglepni az együttesét, amely tudta mire számíthat. Hozzátette, ennek ellenére a riválisnak középpályán sikerült érvényesítenie nagyobb tudását, amit el kell ismerni.

"Sikerült meglepni a szlovákokat a letámadással, de a gól hiányzott a játékunkból. Ennek ellenére emelt fővel jöhettünk le a pályáról" – értékelt Kovács István, aki külön kiemelte, hogy a magyar szurkolók milyen nagyszerű hangulatot teremtettek azzal, hogy végig buzdították a nemzeti együttest.

A csapatkapitány Szalai Ádám sokkal kritikusabban ítélte meg a válogatott teljesítményét, szerinte a védekezés csapatszinten kiábrándító és elkeserítő volt, amit az első bekapott példáz a legjobban. Úgy fogalmazott, a két csapat játékosainak taktikai felkészültsége közötti különbség nyilvánvaló volt, ami elsősorban annak tudható be, hogy a szlovákok nívósabb bajnokságokban szerepelnek, mint a magyarok.

"Könnyű az értékelés egy győztes meccs után, még ha ez a győzelem nem is született könnyen. Lélektanilag jókor rúgtuk az első gólt, a másodikkal pedig eldöntöttük a három pont sorsát" – mondta Pavel Hapal, a hazaiak cseh szövetségi kapitánya, aki úgy vélte, csapatának többnyire sikerült megtörnie a magyarok agresszivitását, illetve a siker kulcsaként – a "jó játék" mellett – azt jelölte meg, hogy futballistái több párharcot nyertek a riválisnál.

A selejtezősorozat folytatásában Marco Rossi szövetségi kapitány csapata vasárnap 18 órától a világbajnoki ezüstérmes és csütörtökön az azeriek 2-1-es legyőzésével rajtoló horvátokat fogadja a Groupama Arénában.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/Illyés Tibor

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Csak szólok

azért van abban valami, amit a derék kapitány hablatyolt

A derék MTI közleménye szerint: „A Szlovákiában elszenvedett kétgólos vereség ellenére Marco Rossi szövetségi kapitány példásnak nevezte a magyar labdarúgó-válogatott játékosainak hozzáállását az Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.”
Hát igen elrettentő példaként! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Csak szólok

azért van abban valami, amit a derék kapitány hablatyolt

A derék MTI közleménye szerint: „A Szlovákiában elszenvedett kétgólos vereség ellenére Marco Rossi szövetségi kapitány példásnak nevezte a magyar labdarúgó-válogatott játékosainak hozzáállását az Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.”
Hát igen elrettentő példaként! =))
kokopelli
@RonaGyuri: Orbán (mondta volna) Nem is akartunk nyerni,mert mi a saját akaratunkból
felfüggesztettük a már megbeszélt taktikát! Az egész szövetségben 190:3 arányban!Magyar
ravaszság! (;-)))
kereső
Mi akartuk, hogy a szlovákok berúgják azt a két gólt.Mi igy győzünk.
kereső
@kereső:... mert fair play is van a világon!
papa.49
Ezeknek még a ,,címeres mezt,, is kár megvarratni kutyaütők !!!
magyarbakancs
Minket irigyel mindenki.
Magyarország jobban teljesít.
Egy 4 milliós nép válogatottja rommá veri a milliárdokból ki stafírungozott focistáinkat.
Ami nem utolsó sorban közpénz.
Na elmentek ti a jó @urva anyátokba oda.
Commenter
@papa.49: nem elég a stadion, nincs hol edzeni...
papa.49
@Commenter: A parlagon hagyott mezők nagyszerű hely az ilyen ,,nagytudású szarjankók,, számára !!!
Ezek csak a bankkártya használatát tanulták meg, hogy a lét feltudják venni !!!
Commenter
@papa.49: méltánytalanul sok pénzt, ami nincs arányban a nullához közelítő teljesítményükkel. Ha az ellenzéki képviselőktől megvonhatnak "rossz" viselkedésért egy havi fizetést akkor ezektől is levonhatnának egy havit minden vereség után. Az talán jobban növelné a teljesítményt mint a bombabiztos új étrend. A dietetikusok ezen a baromságon mennyit szakítottak?
papa.49
@Commenter: Na de azok is ,,kormány közeliek,, voltak !!!
Commenter
@papa.49: és mégsem pörkölt és pálinka volt a napi menü!
görbetükör
Kéremszépen!
A magyar válogatott nem kapott ki,hanem óriási sikert aratott!
Mert önként vállalták a vereséget, a kapus önként vállalt be két gólt. Tehát vereségről szó nincs, a magyar csapat nem lehet vereséges. És nem is az, hanem átütően sikeres, világelső!
Tessen tudomásul venni! :D
Sámannus
Én egy síma nyócasra tippelek. Meg is játszom a tippmixen!
A szurkolóknak meg azt üzenem vigyen mindenki magával egy hosszú cumit
papa.49
@Commenter: Azt nem is a ,,játékosoknak,, szokták javasolni, hanem a fütyisz ,,KRÉMJÉNEK, hogy kennénk már ezt a krémet fel az országház falára !!!
Sámannus
@papa.49:Ahhoz képest, ahogy lebujokban beszoktak baxni még nagyon is jól játszottak. Akik ilyen jól bírják a szereket valóban válogatottnak valók. Ki merne kiállítani egy olyan tapasztalatlan csapatot amelyik még nem is volt becsápolva rendesen?
papa.49
@Sámannus: Engem az nem érdekel, hogyan él de amit ,,teljesítenek,, azért egy huncut krajcár se járna !!!
volvós
A qrwaanyátokat, edzőstől, csapatostul, meg a sleppel egyűtt GECIK !!
justhpeter
Rossi mester eddig általában arról beszélt a meccsek után, amit látott. Tegnap valamit benézhetett, vagy nem azon a meccsen volt, amit a tévé nekünk közvetített.
gybognarjr
Rossi: "Pozitívumként a hozzáállás mellett azt emelte ki, hogy játékosai jól támadták az üres területeket."
Talán, mert a Szlovák csapat a Magyar kapút támadta és nem az "üres helyeket", ezért sikerült két gólt lőni nekik és a Magyar csapatnak egyet sem?
egyember
Ez a kijelentés kb. ugyanaz, mint viktor "önkéntes" felfüggesztése. Gyorsan tanul a kapitány.
De különben is: nincs semmi baj, a "játékosok" gond nélkül felveszik -vehetik- milliós fizetésüket.
Lepényleső
A hiba ott kezdődött,hogy a semmire kelő banda pályára lépett? (Állítólag "Amilyen a gazda,
olyan a szolga!"? Kell-e ettől klasszikusabb példa?)
vadsanca
"Túl sok hibát követtünk el, egyesek valós tudásuknál gyengébben játszottak, de mindenki példás mentalitással futballozott"
Ennek ellenére megkaptátok a teljes béreteket?! Egy munkavállalótól elvárják a 100°-os teljesítményt, sőt ennél többet is. Különben rövid idő után menesztik. Ezeket a semmire kellőket miért nem zavarják el? Állandóan ugyanez a probléma és mindig megmagyarázzák. Miért?
A kelet-magyarországi cigány gyerekek a grundon különbül játszanak.
Egy régebbi kommentemben már felvetettem a teljesítmény alapú bérezést a labdarúgásban. A gazdaság számos területén ezt alkalmazzák. Itt miért nem?
De lenne egy javaslatom a szövetségek felé. Amikor veszít egy csapat az arra kapott béreket adják az egészségügyben dolgozóknak! Mert Ők nem élnek azon a szinten mint ezek.
namihami
Az a mi balszerencsénk, hogy a gólokat nem példás mentalitásra osztják, hanem sikeres játékkal elegy támadásokra. Ha a példás mentalitás elég lenne, akkor a többinek esélye se lenne. De így!?!?!
""... jól támadták az üres területeket.""---na bazmeg (bocs), üres területeket miadajcstominak kell támadni? Hisz ott nincs senki!!! Persze, kisebb a támadás sikertelenségének kockázata. Viszont a sikeré 100%-os. Ott senki nem veszi el a fiúktól azt labdát, ami nincs is náluk.
És ezt kellett minimálbérért idehozni? Az Úttörőstadion szertárosa (bocs szertáros úr) ezt ennek a szövetségi kapitány pénzének a töredékéért is, ezen a szinten bevállalta volna.
namihami
És még annyi:: ha ez volt a "" példás"", akkor a horvátok ellen mi jön? A zseniális, földöntúli, egetrengető? Mert azok a szlovákoknál egy picivel tán még jobbak is.
lusta
Hát itt mindeki fordítva ül a lovon.
Van egy cég. A terméke csapnivaló, a kutya sem vevő rá. Ennek ellenére az állam a sz@r minőség, a termelékenység hiánya, a részeg dolgozók, a qurvázó igazgató ellenére száolatlanul utlaja a cégnek a pénat. Az ott dolgozók, teljesen mindegy, milyen szinten, miért dolgozzanak jobban, viselkedjenek, termeljenek, minőségi jó árú terméket állítsanak elő?
Így vannak a falábú gyerekek is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.