A Siófok KC döntőbe jutott a női kézilabda EHF Kupában, miután vasárnapi 27-25-ös veresége ellenére 53-51-es összesítéssel megnyerte a dán Viborg HK elleni elődöntőt.

A siófokiak múlt szombaton házigazdaként 28-24-re nyerték meg a párharc első meccsét. A visszavágó legjobbja a vendég Siófok horvát balátlövője, Andrea Kobetic volt nyolc góllal.

A kupasorozat döntőjében 15. alkalommal szerepelhet magyar csapat, az eddigi mérleg hat arany- és nyolc ezüstérem.

A dán Esbjerg elleni finálé első mérkőzését május első hétvégéjén rendezik, a visszavágóját pedig egy héttel később. Kedden derül ki, hogy melyik csapat kezd hazai pályán.

Eredmény,

Női EHF Kupa, elődöntő, visszavágó:

Viborg HK (dán)-Siófok KC 27-25 (12-11)

a Siófok gólszerzői: Kobetic 8, Böhme 4, Jezic, Nze Minko 3-3, Aoustin, González Álvarez 2-2, Elghaoui, Perianu, Hmirova 1-1

Továbbjutott: a Siófok, 53-51-es összesítéssel.

Támadásban és védekezésben is remekül kezdtek a vendégek (0-3), de a játékuk kapkodóvá vált, és ezt kihasználva a házigazdák fordítottak. A világbajnok francia Estelle Nze Minko vezérletével ismét átvette az irányítást a Siófok, és egy 6-2-es sorozattal visszavette a vezetést (10-7). Tor Odvar Moen vezetőedző ezután pihenőt adott kulcsembereinek, de Katarina Jezic, Andrea Kobetic és Nze Minko hiányában csapatuk nem tudta megtartani előnyét a szünetig.

A második felvonás elején ismét a legerősebb összeállításban játszott a Siófok, de nehezen boldogult a Viborg öt-egyes védekezésével. A hazaiak 16-13-ra vezettek, hatékonyan lőttek, ám idejében megtalálta ellenfele taktikájának ellenszerét a vendégcsapat, Kobetic vezérletével le tudta dolgozni hátrányát és nyolc perccel a vége előtt egyenlített.

Úgy tűnt, hogy a dánok hibái eldöntik a továbbjutást, de a hajrában rendkívüli lelkesedéssel ismét elhúztak, a Siófoknak 19 másodperccel a vége előtt Simone Böhme büntetőjére volt szüksége, hogy biztosítsa a fináléba kerülését.

A Viborg legeredményesebb játékosa Ann Norgaard volt öt góllal.

további eredmény:

Team Esbjerg (dán) – Herning-Ikast (dán) 30-16 (20-8)

Tj.: az Esbjerg kettős győzelemmel, 53-36-os összesítéssel.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.