A hat selejtezős magyar közül négy – Majoros Bence, Ecseki Nándor, Lakatos Tamás és Szudi Ádám – feljutott a férfi egyes 128-as főtáblájára a budapesti asztalitenisz-világbajnokságon; Juhász Patrik és András Csaba ebben a számban búcsúzott.

Asztalitenisz-vb – Négy magyar is a főtáblán

Fotó: Pixabay.com

Majoros és Ecseki délben, az A pavilonban, egymástól mindössze néhány asztal távolságra kezdte második csoportmeccsét, mindketten verhető ellenféllel szemben, és szinte lemásolták egymás mérkőzését. Majorostól (108. a világranglistán) is elvette az első szettet az olasz Matteo Mutti (396.), és Ecsekitől (114.) is a malajziai Javen Choong (388.), de a folytatásban már a hazai játékosok irányítottak. A két magyar szinte másodpercre pontosan egyszerre fejezte be találkozóját, és egyformán második csoportsikerét ünnepelhette.

"Nagyon örülök, hogy feljutottam a főtáblára, ez volt a cél. Nem játszottam még ezzel a sráccal, így az első szettben kicsit bizonytalan voltam, de aztán sikerült rátalálnom a nyerő taktikára és azt végigvinni" – értékelt Majoros.

"Az első játszmát elidegeskedtem, mert tudtam, hogy nagy a tét. Utána azonban éreztem, hogy jobb vagyok, így meg tudtam nyugodni. A győzelem is megnyugtató érzés, mert ezzel teljesítettem az elvárást, ott vagyok a 128 között" – nyilatkozott Ecseki.

A folytatásban is magyar sikereknek tapsolhatott a közönség, Lakatos Tamás (135.) négy szettben verte a mauritiusi Akhilen Yogarajaht (339.), és Szudi Ádámnak (136.) sem okozott gondot a venezuelai Cecilio Correa (334.) legyőzése, ő sem veszített játszmát.

"Nehéz mit mondani erről a meccsről, kicsit káoszos volt. Az ellenfelem elég speciális stílusban játszott, kiszámíthatatlan volt. Én próbáltam minél stabilabban játszani, szerintem sikerült, és a lényeg, hogy megvan a győzelem és a továbbjutás" – fogalmazott Lakatos.

Szudi Ádám az MTI érdeklődésére elárulta, hogy nem ismerte riválisát, emiatt egy kicsit tartott is tőle.

"Érdeklődtem dél-amerikai ismerőseimtől róla, azt mondták, ki tud fogni jó napot, szerencsére a mai nem ilyen volt. Szeretnék a főtáblán is jól szerepelni, persze ez nagyban függ a sorsolástól. Jó lenne olyan ellenfelet kapni, aki jó ugyan, de meg tud remegni, a kínaiakat pedig szeretném elkerülni" – mondta.

A két ifjúsági korú magyar, Juhász Patrik és András Csaba a papírformának megfelelően búcsúzott egyesben, miután csoportjuk utolsó, hétfői mérkőzésén számukra kedvezőtlen eredmény született. Mindketten a második helyen zártak a triójukban.

A sorsolást később tartják, a főtáblás küzdelmek kedden rajtolnak férfi egyesben.

MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.