Kylian Mbappé, a francia Paris Saint-Germain világbajnok focistája elképesztő sprintet vágott le.

Mbappé még a világ leggyorsabb emberét, Usain Boltot is lefutná

A mérési adatok alapján a fiatal francia csatár még a világ leggyorsabb emberével, a nyolcszoros olimpiai bajnok rövidtávfutóval, a jamaicai Usain Bolttal is felveszi a versenyt.

Legalábbis ezt támasztja alá, hogy a Monaco elleni hétvégi bajnoki mérkőzésen elérte a 38 kilométer/órás sebességet. Ráadásul mesterhármast jegyzett, aminek köszönhetően a PSG 3-1-re diadalmaskodott a találkozón.

A támadó az egyik találata előtt a felezővonalnál kapta meg a labdát, majd a bal szélre passzolt csapattársához, Moussa Diabyhoz. Ezt követően elkezdett sprintelni, befutott a 16-oson belülre, ahol visszakapta a labdát, és góllal fejezte be a támadást. Az akció közben 38 km/órára gyorsult, amivel jobb eredményt ért el, mint amilyen a pályafutását már befejező Bolt átlagsebessége (37,58 km/óra) volt a 2009-es berlini atlétikai világbajnokságon.

A korábbi klasszis sprinter akkor 9,58 mp-es, kimagasló világcsúccsal nyerte meg a férfi 100 méteres síkfutás döntőjét – az igazsághoz hozzátartozik, hogy Bolt végsebessége 44,72 km/óra volt.

Forrás: Blikk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.