A háromszoros Forma-1-es világbajnok, Niki Laudától a bécsi Stephansdomban vehetnek búcsút a szurkolói, ötezer embert várnak.

Így búcsúztatják a legendát – pályatársai viszik Lauda koporsóját

A koporsó nem nyitott, a tetején ott van a pilóta sisakja. Lauda a koporsóban egy Ferrari-overallban fekszik, és majd egykori pályatársai viszik ki a templomból, ahol ő az első osztrák sportoló, akit felravataloztak.

Búcsúbeszédet fog mondani a másik híres osztrák pilóta, Gerhard Berger, a szövetségi elnök Alexander van der Bellen, és a volt kaliforniai kormányzó, a stájerországi születésű Arnold Schwarzenegger is. A Rush című filmben a Laudát alakító Daniel Brühl is ott lesz a megemlékezésen.

A korábbi világbajnokok közül számítanak Alain Prost érkezésére, de Lewis Hamilton és Nico Rosberg érkezésére is számítanak. Michael Schumacher családja koszorút küldött.

A szurkolók délig köszönhetnek el az ikontól, a terv szerint az egykori pilóták fogják kivinni a templomból a koporsót – ahogy Jules Bianchi temetésén is pilótatársai vitték azt –, egy bécsi temetőbe viszik, ahol 14 óra után a nyilvánosság kizárásával búcsút vesznek tőle.

Forrás: index.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.