Hosszú Katinka egy arany- és egy ezüstérmet nyert szombaton Indianapolisban, az úszó Bajnokok Sorozata utolsó állomásának zárónapján.

Hosszú Katinka megúszta a világ legjobb idejét

Az amerikai helyszínen a viadal honlapja szerint a háromszoros olimpia bajnok 200 méter vegyesen a világ idei legjobb idejével, 2:08.50 perccel diadalmaskodott, míg 200 méter pillangón 2:07.87-tel második lett. Hosszú emellett még 100 méter háton volt érdekelt, ott negyedikként csapott célba 1:00.95-tel.

A 3,9 millió dollár összdíjazású elitsorozatban egy számban csak négyen versenyeztek egymással, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA a legjobbakat, többek között olimpiai bajnokokat, világbajnokokat, ranglistavezetőket hívott meg. A számok győztesei 10 000 dollárt kaptak, a második helyezettek 8000, a harmadik helyet elnyerők 6000 ezer, a negyedik helyen végzők pedig 5000 dollárt vihettek haza.

A sorozat három állomásból állt: a mostanit megelőzően április végén a kínai Kuangcsou városában, majd május közepén a budapesti Duna Arénában versengtek a legjobbak.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.