Az NBI-es csapatok két év alatt 35,5 milliárd forintot költöttek bérekre. Ebben nemcsak a játékosok vannak benne, hanem a klubok összes alkalmazottja, de a nagyobb részt a játékosok fizetése adja ki – írja a 444.hu.

Így szórták a pénzt tavaly az NBI-es csapatok – miközben a lakosságot takarékosságra intették
Fotó: Illyés Tibor/MTI

A legtöbbet a két kirakatcsapat, a Fradi és a Vidi költött bérekre, de harmadik helyre jó volt a Puskás Akadémia közel kétmilliárdos kiadása is.

A frissen megjelent beszámolók szerint a csapatok fele veszteséges volt, még úgy is, hogy a TAO és más bújtatott állami támogatások révén százmilliós, milliárdos összegek (közpénz!) landolnak minden egyes csapatnál.

Így szórták a pénzt tavaly az NBI-es csapatok – miközben a lakosságot takarékosságra intették

Csányi Sándor nemrég kelt ki a magyar klubok eszement pénzköltése ellen, az ÁSZ-elnök pedig a napokban felvetette, hogy a magyar bérek egy részét megtakarítási számlára kellene utalni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Magyar foci és politika: két terület, ahol gerinc és teljesítmény nélkül hülyére keresheted magad. Biztos hogy a focira költött pénz jól van befektetve?! uploads.disquscdn.com/images/fcb9accbe16b0ff31a1e49b35162630a865a3eada5a123f205d459640070844d.jpg?w=600&h=401
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Eszembe nem jutna ezeket a pénztemetőket futbalcsapat megnevezéssel illetni.
A sportcsatornák révén lehet fogalmunk, hogy mit takar a valóságban a futbalcsapat kifejezés.
Ettől a mieink olyan messze, hogy csak a Patakiatti találkozhat velük. Az is csak akkor, ha eljönnek érte az UFO-k.
tudode
Rossz a rosszal, de rosszabb a rossz nélkül!
.
Miért is? Amiatt, mert "ádáz" ellensége nem vette fel soha politikusi fizetését, beérte egy futócsukájával, nem félre az állampolgároktól, róva a Margit szigeten a futó köröket, ezzel szemben KISZ-társának az Isten pénze sem lenne elég a BETONTEKNŐK építésére, sebet ejtve az anyaföldön a papi lopcsi bányácskájából, és nem érte/éri be egy "stoplis csukával", hanem megmutatta neki az ország kisujját, de neki az egész ország sem elég, mivel már az EU-ból is falatozik, nem is olyan szerényen!
.
hirklikk.hu/greczy_blog/nehany-kulonbseg-gyurcsany-es-orban-kozott/202949
.
Hihetetlen, hogy még egy magyar állampolgár is beveszi a hablatyát amiatt, met ne adj Isten ennyi józan ész nélküli magyar lakozik a "csutika" országában!
Eladott Ország
Magyar foci és politika: két terület, ahol gerinc és teljesítmény nélkül hülyére keresheted magad. Biztos hogy a focira költött pénz jól van befektetve?! uploads.disquscdn.com/images/fcb9accbe16b0ff31a1e49b35162630a865a3eada5a123f205d459640070844d.jpg?w=600&h=401
Nessy
Remélem, nem fenyegeti "megszorítás" falábú qvasi focistáinkat?
Mert ez olyan streszt okozna náluk, hogy már az első félidő végére mentő helikoptert kellene értük küldeni!
Commenter
Az értelmiség mind pályát tévesztett. Minek tanulni, egyetemre járni? A következő életükben biztos mind focisták, gázszerelők, csempekereskedők lesznek.
lusta
Tegyük szépen hozzá, hogy egy rahedli focistának nevezett delikvens egy másodpercet sem játszott az egész szezonban és havi másfél, két milliót kapott.
Nessy
@lusta: Tudod, mint a Birka iskolában! Ki egyszer sem bégetett, az kap dicséretet!
csipetke
Az is felháborító,hogy ezek a valódi teljesítmény nélküli "focisták" mennyit keresnek,viszont értem,hogy miért nem nyújtanak a nemkevés fizetésükért szinte semmit.A nagy lóvét így is,úgy is megkapják,miért is strapálják magukat?Én a pénzüket teljesítményhez kötném,van gól,van lóvé.De ami még ennél is felháborítóbb,az a sok értelmetlenül,haszontalanul építtetett stadion.Mutasson valaki ebben a világban még egy olyan miniszterelnököt,aki a saját hobbijára százmilliárdokat sz@rt el itthon,és külföldön,akkor,mikor évente több,mint 24 ezer ember hal meg az egészségügy állapota miatt.Ez a kormány mindent lepusztított,ami az adófizetőknek fontos lenne,de azon felül,hogy külföldön is stadionok épültek a mi pénzünkből,a tetejébe még 9 külföldi focicsapatot is támogatnak.Ez az elmebeteg kormány a mi szégyenünk.
Eladott Ország
@Nessy: ma, 14:50; Kedves barátaim összesereglettünk ismét a világ minden szegletéből...
www.youtube.com/watch?v=bFJYKilZmgo
Commenter
@lusta: és mi van azokkal a parlamenti képviselőkkel akik mások érdekeit hivatottak képviselni nem kevés pénzért meg úgy hazaszeretetből de egyszer sem szólaltak fel? Ez sem jobb.
Lepényleső
...csakhogy az NB I-es csapatok a lakosság pénzét szórták,a lakossággal hogy mi lesz,
le sem ßarták?
Eladott Ország
@Lepényleső: Ráadásul a pályák üzemeltetését is közpénzből a helyi lakosság adójából, vagy központiból fedezik, mivel a bevétel a fűnyírásra sem elegendő és akkor még hol a többi költség!
advocat
@csipetke: Jó ez így! Ezért van 48 %-os kétharmad. Is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.