Az NBI-es csapatok két év alatt 35,5 milliárd forintot költöttek bérekre. Ebben nemcsak a játékosok vannak benne, hanem a klubok összes alkalmazottja, de a nagyobb részt a játékosok fizetése adja ki – írja a 444.hu.

Így szórták a pénzt tavaly az NBI-es csapatok – miközben a lakosságot takarékosságra intették
Fotó: Illyés Tibor/MTI

A legtöbbet a két kirakatcsapat, a Fradi és a Vidi költött bérekre, de harmadik helyre jó volt a Puskás Akadémia közel kétmilliárdos kiadása is.

A frissen megjelent beszámolók szerint a csapatok fele veszteséges volt, még úgy is, hogy a TAO és más bújtatott állami támogatások révén százmilliós, milliárdos összegek (közpénz!) landolnak minden egyes csapatnál.

Így szórták a pénzt tavaly az NBI-es csapatok – miközben a lakosságot takarékosságra intették

Csányi Sándor nemrég kelt ki a magyar klubok eszement pénzköltése ellen, az ÁSZ-elnök pedig a napokban felvetette, hogy a magyar bérek egy részét megtakarítási számlára kellene utalni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Magyar foci és politika: két terület, ahol gerinc és teljesítmény nélkül hülyére keresheted magad. Biztos hogy a focira költött pénz jól van befektetve?! uploads.disquscdn.com/images/fcb9accbe16b0ff31a1e49b35162630a865a3eada5a123f205d459640070844d.jpg?w=600&h=401
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
Az is felháborító,hogy ezek a valódi teljesítmény nélküli "focisták" mennyit keresnek,viszont értem,hogy miért nem nyújtanak a nemkevés fizetésükért szinte semmit.A nagy lóvét így is,úgy is megkapják,miért is strapálják magukat?Én a pénzüket teljesítményhez kötném,van gól,van lóvé.De ami még ennél is felháborítóbb,az a sok értelmetlenül,haszontalanul építtetett stadion.Mutasson valaki ebben a világban még egy olyan miniszterelnököt,aki a saját hobbijára százmilliárdokat sz@rt el itthon,és külföldön,akkor,mikor évente több,mint 24 ezer ember hal meg az egészségügy állapota miatt.Ez a kormány mindent lepusztított,ami az adófizetőknek fontos lenne,de azon felül,hogy külföldön is stadionok épültek a mi pénzünkből,a tetejébe még 9 külföldi focicsapatot is támogatnak.Ez az elmebeteg kormány a mi szégyenünk.
Eladott Ország
@Nessy: ma, 14:50; Kedves barátaim összesereglettünk ismét a világ minden szegletéből...
www.youtube.com/watch?v=bFJYKilZmgo
Commenter
@lusta: és mi van azokkal a parlamenti képviselőkkel akik mások érdekeit hivatottak képviselni nem kevés pénzért meg úgy hazaszeretetből de egyszer sem szólaltak fel? Ez sem jobb.
Lepényleső
...csakhogy az NB I-es csapatok a lakosság pénzét szórták,a lakossággal hogy mi lesz,
le sem ßarták?
Eladott Ország
@Lepényleső: Ráadásul a pályák üzemeltetését is közpénzből a helyi lakosság adójából, vagy központiból fedezik, mivel a bevétel a fűnyírásra sem elegendő és akkor még hol a többi költség!
advocat
@csipetke: Jó ez így! Ezért van 48 %-os kétharmad. Is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.